Celalettin Can: “Derhal özgürlüğümü istiyorum”

06.09.2023 - 11:23
Haberi paylaş

Özgür Gündem’in KHK ile kapatılmasına karşı dayanışma kampanyasına katılarak bir günlüğüne gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği yapan Celalettin Can’a verilen 1 yıl üç aylık hapis cezası onandı.

28 Ağustos’ta Çağlayan Adliyesi’ne avukatları eşliğinde gelen ve burada yaptığı denetimli serbestlik talebi reddedilen Can saatlerce elleri kelepçeli bir şekilde tek kişilik hücrede tutuldu.

Ardından tutuklanarak Metris hapishanesine gönderildi. Oradan da Silivri'ye.

Hapiste kendisini ziyaret eden Yeşil Sol milletvekili Meral Danış Beştaş, Can'a iki gün boyunca su ve yemek verilmediğini, istediği koğuşlarda kalmasına izin verilmediğini, sağlık sorunları nedeniyle tek kişilik koğuşta kalmasına müsaade edilmeyerek bir başka koğuşa gönderildiğini aktardı.

Ömrünün 20 yılından fazlasını hapiste geçirmiş olan Celalettin Can, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması mücadelesinin başını çekenlerden biridir. Aynı zamanda çözüm sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nin de üyesiydi.

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can’a verilen hapis cezası, tutuklama ve uygulanan baskı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Barışı savunmak suç değildir. 

Celalettin Can, özgür bırakılmalı.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol