Uzaktan eğitim dayatmasına son!

28.03.2023 - 15:49
Haberi paylaş

Üniversitelerde uzaktan eğitim dayatmasına geçileli bir aydan fazla oldu. Öğrenciler dersleri takip etmekte zorlanıyor.

Maraş merkezli ve 10 ili vuran deprem meydana gelen sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceğini ve KYK yurtlarının depremden etkilenenlere açılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine öğrenciler apar topar yurtlarından çıkarıldı ve uzaktan eğitim belirsiz bir süreliğine uygulanıyor. Ancak uzaktan eğitim öğrencilerin psikolojilerine etki ediyor. Diken’deki bir habere göre üniversite öğrencileri geçen bir ay sonunda psikolojik olarak çökmüş durumdalar. Ailelerinin yanına dönmek zorunda kalan öğrenciler var ancak eve kapanma başta kadın ve LGBTİ+ öğrenciler için ciddi mağduriyetler yaratıyor. Aile baskısı ve teknik altyapının eksikliği sebebiyle öğrenciler birden fazla alanda zorlanıyor. Dersleri takip edemeyen binlerce öğrenci var, bir kısmı uzaktan öğrenime geçilince çalışmaya zorlanıyor. Üstelik internet bağlantısına tüm öğrencilerin ulaşımı yok.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında “Şu anda diyoruz ki online sistemle biraz devam edelim. Şu anda yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor” şeklinde konuştu. Depremin yarattığı yıkım ortadan kaldırılınca üniversitelerin ne şekilde eğitim yapacağı ise belirsiz. Hem çevrimiçi hem yüz yüze derslerin harmanlanacağı hibrit eğitim sistemi sıklıkla telaffuz ediliyor. Bu ise yepyeni mağduriyetler demek. Eğitim Sen, uzaktan eğitim kararına karşı dava açtı ama davada henüz bir gelişme olmadı.

Uzaktan eğitim dayatmasına derhal son verilmeli ve üniversiteler hemen açılmalıdır. Depremden etkilenenlere güvenilir binalar sağlamanın yolu üniversite yurtlarına el koymak değildir. Oteller, rezidanslar boş dururken öğrencilerin yaşamlarına el konulması kabul edilemez.

Bültene kayıt ol