Hepimiz Amedsporluyuz

08.03.2023 - 10:11
Haberi paylaş

Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve sırasında yaşananlar kitlesel faşist, ırkçı bir linç girişimiydi.

“Hükümet istifa!” sloganı atan Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarları tehdit eden iktidar, iki gün boyunca sokakta ve statta terör estiren faşist çetelere sessiz kaldı.

Nedeni çok açık: Beşiktaş üyeliğinden istifa eden Devlet Bahçeli, Bursaspor maçında derin devlet pankartları açan ve linç girişiminde bulunanları tebrik etti. 

O gün statta olanlar çok açık ki “devlet” destekli.

Öte yandan olaylar, bir dizi anormal gelişmenin doğrudan sonucu. Alaattin Çakıcı’ya özel affın çıkması, Sedat Peker gibi birisinin oluk oluk kan akıtacağını söylemesi, Ümit Özdağ gibi birisinin normal bir siyasetçiymiş gibi önünü açıklanması faşistlerin bu tehlikeli girişimlerine kapıyı araladı.

Bu saldırı  planlı,  örgütlü bir  faşizan linç girişimidir. Yeşil’in posterinin açılması sadece Amedsporlulara değil,  Kürtlere,  demokrasiden yana olan tüm  toplumsal kesimlere, 1990'ların siyasi cinayetlerini,  kirli savaş taktiklerini,  linç girişimlerini, derin devlet faaliyetlerini hatırlatarak gözdağı vermektir.

Bu çok sıra dışı bir gelişmedir ve bu yüzden dikkat etmek gerekir.  

Herkesi  bu örgütlü faşist girişime ve meydan okumaya karşı  yan yana durmaya çağırıyoruz. Sendikaların,  işçilerin, futbol taraftarlarının,  demokratik kurumların, inisiyatiflerin  bugün, “Hepimiz Kürdüz, hepimiz Amedsporluyuz!”  demesinin zamanıdır. Katillerin posterlerinin stadyumlarda açılması kabul edilemez.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol