İYİ Parti göçmen düşmanlığına devam ediyor

23.02.2023 - 17:05
Haberi paylaş

Meral Akşener, depremi ırkçılık için fırsata çevirmeye çalışıyor ve yıkımın sorumlularını aklıyor.

İYİ Parti deprem felaketini göçmenlere yönelik bir linç girişimine dönüştürmek için Ümit Özdağ ile yarış içerisindeymiş gibi davranıyor. Göçmenler, özellikle Suriyeli göçmenler konusunda sabıkalı bir parti olan bu parti lideri Meral Akşener aracılığıyla depremi ırkçılık için bir fırsata çeviriyor. Akşener şunları söyledi: “Mevcut sığınmacı sorunuyla birlikte irdelendiğinde bu durum gelecekte bölgedeki insanlarımız için bir demografik değişim tehlikesini gözler önüne seriyor. O nedenle öncelikle Hatay'dan başlayarak tüm Türkiye'de yabancılara konut satışının durdurulması çağrımı buradan da tekrarlıyorum.”

Türkiye’ye göçen Suriyelilerin neredeyse yarısı ve yaklaşık 2 milyon Suriyeli dev ölçekli depremin etkisini doğrudan yaşamışken, ne kalacak yer ne konteynır ne yemek ne ısınma olanaklarına sahipken Türkiye’nin demografisinin bozulacağını  dile getirerek göçmenleri hedef gösterenler nefret suçu işlemektedir.

Nefret suçunu daha üst bir aşamaya çıkartmak konusunda kararlı olan bu parti, sözcüsü Kürşat Zorlu aracılığıyla göçmen sorununun “çözümü” için gelecek hafta mecliste genel görüşme talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Akşener’in göçmen politikasındaki önerisi net. Göçmenleri geri yollamayı önerecek. Yeni inşa süreci adını verdikleri süreci göçmenleri dışlayarak örmeyi önerecek. Depremin yarattığı acıları ırkçılık davulunu çalarak boğmaya çalışacaklar.

Hem Özdağ hem de Akşener deprem felaketinden dolayı öfkeli olan insanlara yalan söylüyorlar. Depremi bir felakete dönüştüren bütün vurdumduymazlığın sorumlusu olanları aklayıp sorumluların Suriyeliler olduğunu ima ediyorlar.

Başta HDP olmak üzeri mecliste vekili grubu olan tüm partiler Akşener'in önerisini İYİ Parti’ye iade etmeli, meclisin ırkçılık şovu yapılacak bir yer olmadığını göstermeli. Deprem Türkiyeli-Suriyeli diye ayırmadı, depremin arkasından yaşanan acıların sorumlusu Suriyeliler değil, 13 milyon insanı deprem karşısında korunaksız bırakan siyasetçi bürokrat müteahhit üçgeni.

Bültene kayıt ol