Sağlık örgütleri gönüllü sağlık ekipleri oluşturulması çağrısında bulundu

07.02.2023 - 03:31
Haberi paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere, sağlık meslek örgütleri ve sağlık iş kolundaki sendikalar, Sağlık Bakanlığına işbirliği ve gönüllü sağlık ekipleri oluşturması çağrısında bulundu. Sağlık Bakanlığı bu taleplere olumlu yanıt vererek ekipleri oluşturmaya ve deprem bölgesine sevk etmeye başladı.

Ancak kötü hava koşulları, köprülerdeki ve havaalanlarındaki yıkımlar ulaşımı zorlaştırıyor. Bazı sağlık ekipleri yollarda kaza geçirdiler.

Halk kendi imkânları ile göçükten insan çıkarmaya çalışıyor

Depremde 72 saat önemli, ancak kış koşulları nedeniyle bu süre daha da kısalmış durumda. Göçük altında kalanların bu gece çıkarılması çok önemli.

Pek çok yerde AFAD ve diğer kamu kurumları gerekli desteği veremediği için halk kendi imkanları ile göçük altındakileri çıkarmaya çalışıyor.

Sivil toplum kuruluşları, partiler, sendikalar, odalar, işçiler yardım toplamaya başladılar

Eğitim Sen bütün şubelerinde yardım toplamaya başladı. TMMOB de yardımlar için adresleri belirledi, yardımlar toplanmaya başladı. Bursa Yenişehir Şişe Cam işçileri bir TIR dolusu yardım topladılar. HDP yardım toplanması konusunda organize olmaya başladı. DSİP’li yoldaşlar yardım toplamaya ve gönderilmesi için sendikalara iletmeye başladılar.

Sendikalar yardımların ulaştırılması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için yerel yetkililerle görüşmelere devam ediyor.

 

Bültene kayıt ol