ODTÜ öğrencileri: Ranta ve talana geçit yok!

Melih Gökçek’in başlattığı, ODTÜ ormanını talan edecek otoyol projesini iptal edilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne giden öğrencilere önce Mansur Yavaş’ın özel güvenlikçileri, ardından polis saldırdı.

AKP’li Melih Gökçek’in başlattığı rant projesini CHP’li Mansur Yavaş devam ettiriyor. ODTÜ ormanını savunan öğrencilerin belediye önünde yaptığı demokratik protestoya bile tahammül edilmedi.

Çeşitli çevreler tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkartılan Mansur Yavaş’ın yönetimindeki ABB’nin kapıları öğrencilere kapatıldı.

ODTÜ Savunulmalıdır Twitter hesabından ABB önündeki protestonun görüntülerini paylaşan öğrenciler, yaşananları şöyle aktardı:

“Gökçek’in rezidansları için ODTÜ Ormanı talan edilmesin, #RantYolunaHayır demek için gittiğimiz Ankara Belediyesi önünde @mansuryavas06 ve @ankarabbld ODTÜ Öğrencilerine önce güvenliği sonra polisi saldırttı. Gökçek’e direndik, size de direneceğiz. Ranta ve talana geçit yok!

ODTÜ Öğrencileri olarak bugün belediye önünde sadece kendimiz için değil tüm Ankara’nın akciğerleri olan ODTÜ Ormanı’nı korumak için gitmiştik. Tüm Ankaralıları, Gökçek’ten devralınan bu rant projesinin karşısında olmaya ODTÜ Öğrencilerinin yanında olmaya çağırıyoruz. Ranta Hayır!”

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı