ODTÜ öğrencileri: Ranta ve talana geçit yok!

09.11.2022 - 10:46
Haberi paylaş

Melih Gökçek'in başlattığı, ODTÜ ormanını talan edecek otoyol projesini iptal edilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne giden öğrencilere önce Mansur Yavaş'ın özel güvenlikçileri, ardından polis saldırdı.

AKP'li Melih Gökçek'in başlattığı rant projesini CHP'li Mansur Yavaş devam ettiriyor. ODTÜ ormanını savunan öğrencilerin belediye önünde yaptığı demokratik protestoya bile tahammül edilmedi.

Çeşitli çevreler tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkartılan Mansur Yavaş'ın yönetimindeki ABB'nin kapıları öğrencilere kapatıldı.

ODTÜ Savunulmalıdır Twitter hesabından ABB önündeki protestonun görüntülerini paylaşan öğrenciler, yaşananları şöyle aktardı:

"Gökçek'in rezidansları için ODTÜ Ormanı talan edilmesin, #RantYolunaHayır demek için gittiğimiz Ankara Belediyesi önünde @mansuryavas06 ve @ankarabbld ODTÜ Öğrencilerine önce güvenliği sonra polisi saldırttı. Gökçek'e direndik, size de direneceğiz. Ranta ve talana geçit yok!  

ODTÜ Öğrencileri olarak bugün belediye önünde sadece kendimiz için değil tüm Ankara'nın akciğerleri olan ODTÜ Ormanı'nı korumak için gitmiştik. Tüm Ankaralıları, Gökçek'ten devralınan bu rant projesinin karşısında olmaya ODTÜ Öğrencilerinin yanında olmaya çağırıyoruz. Ranta Hayır!"

Bültene kayıt ol