Rektörlüğün yasağına rağmen ODTÜ’de tören yapıldı

07.08.2022 - 12:26
Haberi paylaş

ODTÜ'de rektörlüğün önceki yıllardaki gibi protesto olmaması için Devrim Stadyumu'nda yapılmasını yasaklamaya çalıştığı mezuniyet töreni engel tanımadı.

Resmi tören yapılmamasına karşı öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar kendi olanaklarıyla mezuniyet törenini düzenledi. Ailelerin de kitlesel katılımıyla gerçekleşen törende öğrenciler, Bugün mezuniyetimizden şenliğimize bizim dışımızda alınan tüm kararların karşısında dayanışmamızla, mücadelemizle var olmaya devam edeceğimizi bu mezuniyet aracılığıyla bir kez daha gösterdik” denildi. Törende sık sık “Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz” sloganları atıldı. 

ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencisi Burcu Şekerzade yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Rektörlük mezuniyet töreninin Devrim'de yapılmasını talep eden ODTÜ'lülere destek verenlere 'iç işlerimize karışmayın' dedi. Aslında olan atanmış rektörün mezuniyetin gerçek sahibi olan ODTÜ bileşenlerinin iç işlerine karışması ve onların iradesini tanımamasıdır. 

Bizler atanmış rektörleri de, üniversitenin bileşen hukuku dışında alınan kararları da kabul etmiyoruz. Şenliğimizi kazanırken ‘Olanak Yoksa Biz Varız’ demiştik. Bugün mezuniyetimizden şenliğimize bizim dışımızda alınan tüm kararların karşısında dayanışmamızla, mücadelemizle var olmaya devam edeceğimizi bu mezuniyet aracılığıyla bir kez daha gösterdik.”

Ardından yıllardır gelenek hale gelen mezuniyet yürüyüşü yapıldı. Bölümler halinde yürüyen mezunlar, taşıdıkları pankartlarda üniversite yönetimine ve iktidara yönelik mesajlar dikkat çekiciydi.

Bültene kayıt ol