Irkçı Ümit Özdağ’ın Kilis’te sınıra gitmesi engellendi

29.07.2022 - 13:58
Haberi paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı ırkçı Ümit Özdağ’ın, sınır ziyareti gerekçesi ile gittiği Kilis'te, sınıra ulaşması engellendi.

Kilis ili sınırları içinde bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'na gitmek isteyen Özdağ ve beraberindekilere güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Kısa süreli gerginliğin ardından Özdağ, emniyet müdürü ile birlikte, bir araçla ve yalnız olarak sınır hattına gitti.

Sınır kapısı dönüşünde basın açıklaması yapan Özdağ, kendisine yapılan uygulamalarla ilgili olarak İçişleri Bakanını suçladı.

“Türkler giremiyor” yalanı çabuk patladı

Irkçı Ümit Özdağ uzun süredir göçmen düşmanlığını sürdürüyor, sınırlara mayın döşenmesini, göçmenlerin zorla gönderilmesini istiyor. Uluslararası hukuka uygun olarak iç savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyelilere karşı düşmanca tutumlar sergiliyor.

Son olarak da gazinoya alınmadıkları yalanını kullanmaya kalkıştı ama işletme sahibinin Türk olduğu ortaya çıkınca bu yalanı da patladı.

Göçmenlerle ilgili sürekli yanlış bilgiler vererek halkı kışkırtmaya çalışan Zafer Partisi lideri ırkçı Ümit Özdağ, dün Gaziantep'te Suriyelilere ait olduğunu iddia ettiği gazinonun önüne giderek video çekti.

Twitter hesabından videosunu paylaşan Özdağ, gösterdiği binaya Türklerin girmesinin yasak olduğunu öne sürdü.

Özdağ, iddia ettiği işletmenin sahibinin Türk çıkması sonrası paylaşımını sildi.

Ümit Özdağ, gerçek olmayan ifadeleri hakkında herhangi bir tekzip veya açıklama yayınlamadı.

Ümit Özdağ’ın ırkçılığı, sadece göçmenlere yönelik değil. Kürt ve Arap düşmanlığı da yapıyor. Toplumda ayrımcı bölücü faaliyetler gösteren Ümit Özdağ’ın ırkçı faaliyetlerinin en kısa zamanda engellenmesi gerekir.

Bültene kayıt ol