Diyanet'ten 'hayat pahalılığı' fetvası: Fiyatları tayin eden Allah'tır

27.07.2022 - 13:19
Haberi paylaş

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 80’e, gerçek enflasyon yüzde 180’e dayanırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” fetvası yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, fiyat artışlarının yaşandığı süreçte, “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusuna verdiği yanıtta “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” hadisine işaret etmesi dikkati çekti.

Din İşleri Yüksek Kurulu 20 Temmuz’da paylaştığı fetvada “İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı” belirtildi.

Diyanet her konuda iktidarın payandası oluyor

Diyanet’in açıklaması, siyasi iktidarın kötü ekonomi yönetimini gizlemeyi amaçlıyor. İktidar, uyguladığı ekonomi politikaları ile sürekli fakirlerden alıp zenginlere veriyor. Fiyatlar sürekli artarken ücretlerdeki artışın çok cüzi kalması bunu gösteriyor.

Bugün gerçek enflasyon yıllık yüzde 180, ücretlerde son bir yıldaki ortalama artış yüzde 40 civarında. Son bir yılda, her bir işçinin, memurun cebinden en az 30 bin lira alındı ve zenginlere verildi.

Diyanet tüm bu olumsuzluklara dini bir kılıf bulmaya çalışıyor. Hiçbir din, devlet eliyle yoksulun parasının zengine aktarılmasını makul gösteremez.

Diyanet, bundan önce yayınladığı çeşitli ayrımcı, bölücü fetvalarına bir yenisini eklemiş oldu.

Diyanet’in kapatılması gerekir.

Bültene kayıt ol