Koç Üniversitesi temizlik işçileri hakları için direnişte

19.07.2022 - 13:24
Haberi paylaş

Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçileri, alamadıkları sosyal haklar ve bayram ikramiyesi için üniversite önünde eylem yaptı. Direnişe öğrenciler ve öğretim üyeleri de destek verdi.

Üniversite yönetiminin işçilerle görüşmeyi kabul etmemesi üzerine üniversite önünde beklemeye başlayan temizlik işçilerine jandarma müdahale etti, işçiler gözaltına alındı.

Koç Üniversitesi’nde Eurest Service taşeron firmasına bağlı çalışan temizlik işçileri geçinemediklerini belirterek artan iş yükü, verilmeyen bayram ikramiyesi ve sosyal hakları için imza toplamış baskı ve mobbingin son bulmasını, gıda destek paralarının verilmesini istemişti. 103 dilekçeye karşın ne üniversite yönetiminden ne de taşeron firmadan muhatap bulamayan işçiler bu sabah üniversite önünde eyleme geçti. Eyleme katılan işçiler düzenledikleri basın açıklamasının ardından jandarma tarafından gözaltına alındı.

İşçiler düzenledikleri basın açıklamasında, “Bizler Koç Üniversitesi’nin bileşenleriyiz, gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Pandemiyle birlikte üzerimizdeki baskı mobbing ve iş yükü arttı. Yaşadığımız sorunlara dair birçok dilekçe versek de bir sonuç alamadık. Enflasyonun da etkisiyle geçinmekte zorlandığımızı ve sosyal haklarımızı isteyerek bayram ikramiyesi ve sosyal haklarımızı talep ediyoruz. İki bayram geçti biz ikramiyelerimizi hala alamadık” dediler.

İşçiler, direnişle ilgili haberleri duyurmak için açtıkları sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı:

"Bizi görmezden gelen, bizimle görüşmeyi reddeden Koç Üniversitesi'ne ve taşeron firmaya karşı sloganlarımızla Koç Üniversitesi önündeyiz.

Direne direne kazanacağız!"

 

Direnişteki işçilerin talepleri

  • Emeğimizin karşılığını, haklarımızı istiyoruz!
  • Baskıların son bulmasını istiyoruz!
  • Uzaklaştırılan 6 işçinin eski çalışma yerlerine dönmesini istiyoruz!

 

Ne olmuştu?

Koç Üniversitesi'nde faaliyet yürüten Eurest Service taşeron firmasına bağlı çalışan temizlik işçileri geçen hafta yoğun mobbinge maruz kaldıklarını dile getirerek, bayram ikramiyesi, sosyal haklarının verilmesi ve gıda desteği için imza toplamıştı. İmza kampanyasına üniversitede çalışan 103 işçi katılmıştı.

 

Bültene kayıt ol