İktidar yargıya müdahale etti, Harbiyeli öğrenciler tahliye edildi

24.06.2022 - 10:42
Haberi paylaş

Yargıtay 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan 116 Hava Harp Okulu öğrencisinin 66’sı için tahliye kararı verdi.

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “66 askeri öğrenci hakkındaki hukuksuz cezalar Yargıtay’da bozulmuş. Bozulacak tabi! Yıllardır askeri öğrenciler masumdur, boşuna zulmediyorsunuz diye boşuna mı haykırıyoruz. Annelerin, babaların gözü aydın” dedi.

Serbestiyet yazarı Alper Görmüş ise dünkü yazısında, tahliyelerde siyasetin önemli bir rolü olduğuna dair düşüncelerini paylaştı. Harbiyelilerin tahliyesinin Erdoğan’ın onayı ile gerçekleştiği yorumunda bulundu ve şunları yazdı:

“Ekim 2020’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, askeri öğrencilerin dosyalarının bir daha incelenmesi için avukatına talimat verdiğine dair, fazla ses getirmeyen bir haber duyuldu. Davaları en başından itibaren titizlikle izleyen HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ertesi gün Deutsche Welle’ye (DW) verdiği demeçte ‘talimat’ı doğruladı ve büyük bir ihtimalle bunun askeri öğrenciler lehine sonuç doğuracağını söyledi. Gergerlioğlu’nun, bunun yargıya müdahale olarak yorumlanacağı imasına verdiği cevap ise düşündürücüydü: Evet, yargıya müdahale anlamına geliyor ama biz bunun zaten yapıldığını, yürütmenin yargıya zaten çok yoğun bir müdahalede bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Yürütmenin kararı olmadan kararların alınamadığını da çok iyi biliyoruz. Böyle bir ülkeyiz. Yargı kararlarından ziyade yüksek tepelerden gelen bakışların, talimatların geçerli olduğu bir ülkeyiz.”

Alper Görmüş, iktidarın altı yıldır süren bu açık haksızlığa son vermesinin, kendi açısından akıllıca bir hamle olduğunu belirtti.

Bültene kayıt ol