Halkın derdi milyonluk evler değil

11.05.2022 - 11:56
Haberi paylaş

Milyonlarca işçi, emekçi, emekli açlık sınırı altında bir gelirle kirasını, faturasını dahi zor öderken, Erdoğan ekonomiyi iyileştirme adı altında 10 yıllık konut kredisi faizlerinin yüzde 0,99’a indirildiğini açıkladı.

Yıllardır inşaat sektörünü zenginleştirmeyi en önemli hedefi olarak gören hükümet, ekonomik krizin ağırlığını hissettirmesi ile birlikte giderek zor duruma düşen müteahhitleri kurtarmak için yeni bir planı devreye soktu. Erdoğan’ın müjde diyerek sunduğu plan şöyle:

1 milyon liralık konut almak isteyenler 10 yıl boyunca aylık 14 bin 277 lira, 2 milyon liralık konut almak isteyenler aylık 28 bin 555 lira taksit ödeyecek. Elbette bu kredileri ancak geliri yüz bin lira civarında olanlar, yani toplumun yüzde 12’si alabilir.

Oysa geniş halk kesimleri için en önemli konu şu: Hükümet temel gıda ürünlerinin fiyatlarını halkın alabileceği bir düzeye neden indirmiyor? Ya da işçi, memur, emekli ücretleri, neden bu ürünleri alacak bir düzeye çıkarılmıyor? Halkın temel meseleleri bunlar, milyonluk evler satın almak değil.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol