Zehir saçan iki ırkçı

05.01.2022 - 14:09
Haberi paylaş

Eğer geçen yılın ırkçılık şampiyonları seçilseydi, iki isim birinciliği paylaşacaktı.

Bunlardan biri hala CHP’den atılmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Bolu’yu, Türkiye’nin geri kalanından ayrı bir eyaletmiş gibi yöneten CHP ve İYİP’li belediye meclisinin, sığınmacılar/göçmenler için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin lira yapılması kararının yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu.

Durduruldu fakat Tanju Özcan gibiler sayesinde Bolu, Türkiye vatandaşı olmayan herkes için yaşanmaz bir yer haline getirildi. Hem CHP hem de devlet tarafından yaptırım uygulanmayan ırkçı belediye başkanı, tüm ırkçılara moral ve referans kaynağı oldu.

Diğer ırkçılık şampiyonu ise kuşkusuz Ümit Özdağ. Kürtlere, Ermenilere karşı yürüttüğü nefret kampanyalarına mültecileri ekleyen Özdağ ve partisi, muhalefetin en milliyetçi kesimlerinin oylarına oynarken, iktidar partisi muhafeleti kemirdiği için Özdağ gibilere neredeyse dokunulmazlık zırhı sağlıyor.

İzmir’de Suriyeli göçmen bir kuyumcuya kimlik ve vergi denetimi yapan Özdağ, Torbalı ve Ankara Altındağ’daki ırkçı saldırıları bizzat kışkırtırmıştı. Fakat Özcan gibi Özdağ’a da gerçek bir yaptırım yok.

Bu iki figür şahsında bir kez daha tekrarlamalıyız ki ırkçılık yasaklanmalıdır.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol