Çorlu Bel Karper’de grev çadırına silahlı saldırı

19.09.2021 - 23:00
Haberi paylaş

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, TİS hakları için 125 gündür grev yapan Bel Karper Gıda Fabrikası işçileri, fabrikaya dışarıdan yeni işçi getirilmesine tepki gösterdikleri için silahlı saldırıya uğradı.

Tekirdağ Çorlu’daki Bel Karper Gıda Fabrikası işçileri, üyesi oldukları Tek Gıda-İş Sendikası’nın yetki almasına rağmen fabrikanın toplu iş sözleşmesi için masaya oturmaması ve sendika temsilcisini işten çıkartması üzerine 17 Mayıs'ta  greve başlamıştı.

Grevde 125 günü geride bırakan işçiler, fabrikanın grev kırıcılığı yaptığını, işyerine çalıştırılmak üzere işçi getirtildiğini daha önce kamuoyuna aktarmışlar ve hukuksuz işçi çalıştırılmasını engellemişlerdi.

Tek-Gıda İş örgütlenme uzmanı Yunus Durdu “Bel Karper işvereni, dünyanın 25 ülkesinde faaliyet gösteriyor. Buralarda 17 bin çalışanı var. Türkiye haricinde sendikalı olmayan yer yok ama Türkiye’de yasaların esnekliği ve Çalışma Bakanlığı’nın kendi yasalarına sahip çıkmaması nedeniyle hukuku çiğnemekten geri kalmıyor” dedi.

Tek-Gıda İş örgütlenme uzmanı Yunus Durdu silahlı saldırı ile ilgili de şunları söyledi: “Bel Karper’deki grev çadırımıza iki gecedir silahlı saldırı olmaktadır. Dün bu grev çadırımıza gece geç saatlerde yine bir şarjör mermi atılaraktan buradaki, grevdeki grev gözcülerimiz korkutulmaya çalışılmıştır. Bundan bir gün önce de aynı şekilde olaylar yaşanmış, maalesef, Çorlu jandarmasına haber vermemize rağmen jandarma gelmemiştir” dedi.

Kaymakamlık görevini yapmalıdır

Sendikanın, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Tam 125 gündür grev çadırımızda, türlü türlü oyunlara göğüs gerdik. Hepsini bertaraf ettik ama son 2 akşamdan beri çadırımıza yapılan korkutma saldırısı bardağı taşıran damla oldu. Servisin önü kesildi diye koşa koşa gelen jandarma, silahlı saldırı var deyince oralı bile olmuyor. Neredesiniz Sayın Çorlu Kaymakamı?” denildi.

Durdu, işçilerin saldırganı bireysel çabalarıyla yakaladığını ve zoraki bir şekilde tutanak altına aldırdığını belirterek, “Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Tek Gıda-İş Sendikası’nı ve burada grevdeki işçi arkadaşlarımızı, silah atarak, adam göndererek korkutmaya çalışanlar şunu bilsin. Sizin ağababalarınız bizi korkutamadı ki sizin taşeron şirketleriniz bizi korkutmaya çalışsın” dedi.

Durdu, yaşananların işçilerin kararlılığını artırdığını kaydederek “Ya Bel Karper işvereni, işçilerin sendikal haklarına saygı göstererek haklarını verecek ya da fabrikayı kapatıp gidecek” dedi.

Durdu, pazartesi günü savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

 

Bültene kayıt ol