Antalya'da mevsimlik işçilere ırkçı saldırı

02.08.2021 - 13:53
Haberi paylaş

Antalya Elmalı’da kalabalık bir grubun saldırdığı mevsimlik tarım işçisi Mardinli Kurğa ailesi, köyü terk etmek zorunda kaldı.

Aile 2 gün boyunca tehdit edilmiş ve saldırıya uğramış.

Servet Kurğa, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Dün gece saat 00.00'da bize saldırdılar. Patronumuzun burnu ve kaburgası kırıldı. Bize, 'Siz Kürt'sünüz, bizim topraklarımızı terk edin' dediler. Bugün de gelip bize saldırdılar. Şu anda jandarma gözetiminde köyden çıkarılıyoruz. Hiçbir eşyamızı alamadık.  Şu anda akrabalarımızın yanına Elmalı'ya gidiyoruz.”

İzmir'de ikamet eden Kurğa ailesinden Mustafa Kurğa, ailesine 4 saat sonra ulaşabildiğini belirterek şunları aktardı:

"Şu anda ailem jandarma gözetiminde köyden çıkarıldı. Akrabamızın yanına gidecekler. Aralarında çocukların da olduğu 16 kişi tahliye ediliyor. Ailemin can güvenliğinden endişe duydum. Halen de endişe duyuyorum."

"Dün gece yarısı bir grup ırkçı eve baskın yaparak, evdekileri darp ettiler. Olay yerine gelen jandarma aileme 'Bizim elimizden gelen bir şey yok. Can güvenliğiniz için burayı terk edin' demişler. Bu grup, aileme, 'Siz Kürtsünüz sizi burada istemiyoruz. Size yarın akşama kadar süre veriyoruz. Yarın akşam Elmalı'yı terk etmeseniz, sizi ailenizle birlikte yakacağız' dediler. Bugün de tekrar gelip saldırdılar. 2 kez saldırı yapıldı. Bu kişiler köylüdür ama kendilerine 'ülkücüyüm' diyorlar. Köy muhtarı bu olayı kışkırtıyor. Onlar, 'buradan gidecek' diyor. Ailem bu saat itibariyle köyü terk etti."

Bültene kayıt ol