DSİP: Münferit bir cinayet değil, öldür diyenler açığa çıkartılsın!

17.06.2021 - 14:00
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), HDP İzmir İl binasına yapılan ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledilmesi ile sonuçlanan silahlı saldırıyı kınadı. Bu saldırıları yaratan siyasi iklime ve aktörlere dikkat çekerek birleşik mücadele çağrısında bulundu.  

HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp binayı ateşe veren silahlı saldırgan, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldürdü.

Öncelikle, yıllardır görmediği zulüm kalmayan HDP’li arkadaşlarımıza ve Deniz Poyraz’ın ailesine baş sağlığı diliyoruz. Acıları acımızdır.

Bu, yoldan geçen bir adamın işlediği münferit bir cinayet değildir. Haftalardır HDP il binası önünde polis bekliyor. HDP üyelerinin demokratik haklarını kullanması engelleniyor. Fakat aynı polis güçlerinin gözü önünde, ırkçı nefret dolu katil ruhlu bir adam elini kolunu sallayarak, HDP binasına girip bir arkadaşımızı öldürebiliyor!

Bu cinayet, HDP’ye yönelen yüzlerce saldırının bir parçası!

Bu cinayet, HDP’yi terör örgütü olmakla suçlayan, yalanlarla bu partiyi suçlu gibi gösteren, parti üyelerini her türden baskıyla yıldırmaya çalışan, tüm faaliyetlerini baskı altına alan, seçilmiş belediye başkanları ve milletvekillerini uydurma gerekçelerle tutuklayan siyasetin bir sonucudur!

Deniz Poyraz’ın öldürülmesi, HDP’nin yarısı kadar bir oyu ancak olan bir partinin “ricası” üzerine açılan parti kapatma davasının yarattığı iklimin bir sonucudur. HDP’nin iktidarın yönetici kadroları tarafından sürekli hedef gösterilmesinin, hukukun yerine keyfiyetin hakim olduğu yönetim tarzının bir ürünüdür.

Bu cinayet, son bir ayda derin yapılanmalara dair açığa dökülen bilgilere rağmen, mafya-devlet-siyaset-suikastlar-iş dünyası-kontrgerilla ilişkilerine dair ifşalara rağmen, hiçbir şey olmamış gibi sessiz kalan siyasilerin dev gibi sorunları sessiz kalarak geçiştirme eğilimlerinin ürünüdür.

Deniz Poyraz’ın ölümüne yol açan iklim, HDP’yle demokratik bir siyasi rekabette ve seçim yarışında başa çıkamayanların kinlerinin ürünüdür. Bugün İzmir’de işlenen cinayetten önce dün, HDP’li siyasilerin yargılandığı davada mahkeme önünde gösteri yapan ırkçılara izin verilmesini hatırlamak zorundayız.

Deniz Poyraz’ı öldüren katil belki de gözaltına alındığı için şaşırmıştır.

Ödül alacağını düşünmüş olabilir.

Katilin sosyal medya profili; Ermenilere yönelik hakaretlerle, tehditlerle, silahlı fotoğraflarıyla dolu. Katilin Suriye’de çekilmiş silahlı fotoğrafları, iddia ettiği gibi "bağlantısız" olmadığını gösteriyor. 

Bu cinayetin ve HDP İzmir binasına yapılan baskının nasıl planlandığı açığa çıkartılmalıdır.

Katilin telefon kayıtları, geçmişi, son haftalarda yaptığı görüşmeler teşhir edilmelidir.

Öldür diyenlerin kimler olduğu kamuoyuna açıklanmalıdır.

HDP, mevcut yasalara göre kurulmuş, meclisin üçüncü büyük partisidir. Bu partiyi marjinal bir terör örgütü gibi suçlayan, HDP’ye karşı nefret söylemini tırmandıran tüm siyasiler hesap vermelidir. Bu partiyi korumakla yükümlü olan kolluk güçlerinin sorumluları ve siyasi sorumluları hemen istifa etmelidir.

Deniz Poyraz’ın anısını, halkların eşit koşullarda kardeşliği için ırkçılığa, savaş çığırtkanlarına karşı vereceğimiz mücadelede yaşatacağız.

Bir kez daha başımız sağ olsun.

DSİP GYK

17.06.2021

Bültene kayıt ol