Ankara’da Filistin’le dayanışma eylemi

17.05.2021 - 20:08
Haberi paylaş

Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB, Ankara Tabip Odası ve ASMMO’nun çağrısıyla toplananlar İsrail’in Filistin’e dönük saldırganlığını protesto etmek istedi. Polis, toplanmayı engellemeye çalıştı.

Ankara’da meslek örgütlerinin yaptığı çağrıyla Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı. Öncelikle Sakarya Caddesi’nde yapılması planlanan basın açıklamasını polis engelledi. Bunun üzerine eyleme katılanlar, Selanik Caddesi’ne yöneldi ve burada bir basın açıklaması okundu.

KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Hüseyin Köklü tarafından okunan açıklamada “İsrail devletini yönetenler başta olmak üzere emperyalistlerin bölgedeki uzantıları kendi gelecekleri ve çıkarları için insanların yaşamlarını yitirmesi ve ait oldukları toprakları terk etmek zorunda bırakılmasını din ve ulusalcılıkla perdelemeye çalıştı. Oysa Ortadoğu’nun tüm halkları barış içerisinde bir arada yaşayabilir ve bir gün mutlaka bunu başaracaklar” denirken, İtalya’dan İsrail’e gidecek silahların yüklenmesini engelleyen Livorno liman işçilerinin dayanışmanın nasıl olması gerektiğini gösterdiği vurgulandı. Köklü, “Biz de bu suça ortak olmayacağız” diyerek, İsrail’in emperyalist egemenlerden aldığı desteğe yaslanarak Filistin halkına saldırdığının altını çizdi.  AKP hükümetinin Filistin meselesine pragmatik yaklaştığını söyleyen Köklü, “Şimdi barış için, Filistin halkının ait olduğu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için yan yana durma zamanıdır” dedi.

Bültene kayıt ol