Avlaremoz editörü sosyal medyada antisemit saldırganlığa maruz kaldı

12.05.2021 - 13:10
Haberi paylaş

Avlaremoz Editörü Nesi Altaras, Doğu Kudüs’te yaşananların tüm dünyada yankı bulmasının ardından anitsemit saldırılara maruz kalmaya başladı. Kendisine hakaret, küfür, tehdit ve nefret dolu çok sayıda mesaj atıldı

Bunun sebebi Altaras'ın Ermeni Soykırımı’na dair yaptığı sosyal medya paylaşımlarıydı. Geçen ayda ırkçı ve antisemitlerin hedefi olmuştu. 

Avleromoz sitesi yazarlarından Eli Haligua, saldırıları şöyle değerlendirdi:

"İlk olarak sadece Yahudi olduğundan ötürü İsrail’in politikalarına karşı açıklama yapması için sürekli olarak tacize uğrayan Altaras, Twitter’da açıklama yaptıktan sonra bu sefer de nefret söylemleri ve şiddet içerikli mesajların hedefi oldu.

İsrail’in politikalarından ötürü tüm Yahudilerin açıklama yapması, yaşananları kınamasının beklenmesi antisemitizmdir. Nesi Altaras bu konuya ilişkin Avlaremoz için bir yazı kaleme almıştı. Avlaremoz, antisemitlerin ve hasbaracıların kıskacından çıkarak çok sesli bir platform olma amacında ve neftet söylemi içermedikçe farklı görüşlere yer vermektedir. Nesi Altaras’a yönelik gerçekleştirilen sosyal medya saldırısı bir nefret suçudur."

Bültene kayıt ol