Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaret cezasız bırakılmamalı

18.11.2020 - 10:53
Haberi paylaş

Çok sayıda cinayetten ceza almış mafya babası, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu alenen tehdit etti. Sosyal medyada çok sayıda muhalifi tutuklatan iktidar ise hiçbir işlem yapmadı.

12 Eylül darbesi öncesi birçok solcunun kanını dökmüş olan Alaattin Çakıcı'nın Twitter hesabından yayınladığı tehdit ve hakaret dolu "mektup" büyük tepki topladı. 

CHP'liler, ülkücü mafya liderini sert ifadelerle kınadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP lideri, kendisine yönelik tehdidieş öyle cevap verdi:

"Ben Erdoğan’ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor."

"Şu Türkiye’nin geldiği hale bakın Allah aşkına… Nasıl bir hale geldik. Hukukun olmadığı yerde, hukukun ihlal edildiği yerde, liyakatin çöktüğü yerde, yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç örgütü haline dönüşebilir."

"Nasıl oluyor da böyle bir eleştiri başka bir yerden geliyor. Bana cevap verecek olan Bahçeli’dir ya da onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne? Onu bilmiyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medyada 7/24 işbaşında olduğu için övgüler düzdüğü siber polis gibi hiçbir emniyet birimi Çakıcı'nın kapısına dayanmadı.

Ülkücü mafya lideri tehdit ve hakaretlerini sosyal medya hesabı üzerinden sürdürüyor.

Cüretin kaynağı

Evli olduğu Uğur Kılıç'ın öldürülmesi de dahil olmak üzere çok sayıda cinayetin azmettiriciliğinden yıllarca hapiste kalan Çakıcı, Devlet Bahçeli'nin isteği doğrultusunda AKP'nin şartlı tahliye yasasında yaptığı değişiklikle erken tahliye edilmişti.

İki hafta önce hakkındaki bir cinayet davasından 17 yıl daha hapis cezası alan Çakıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmekle kalmadı. Hapiste tutulan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı, bu üç isminde şahsında demokrasi ve adalet isteyen herkesi hedef aldı. 

Organize suç örgütü liderine bu cüreti veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin sürekli Kılıçdaroğlu'nu hedef alması, hakaret dolu aşağılayıcı ifadeler kullanması, durmadan hedef göstermesi. Çakıcı, Türkiye'deki hemen her sorunun sorumlusu olarak Kılıçdaroğlu ve CHP'yi gösteren devleti yönetenlerden aldığı güçle zehrini saçtı.

Faşizme geçit verilmemeli

Bahçeli'nin "TTB kapatılsın" demesi gibi ona saygılarına sunan Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'nu ölümle tehdit etmesi, faşist saldırganlığın ifadeleri. AKP-MHP ittifakı altında palazlanan mafyanın yeni liderinin bu çıkışı bireysel olarak görülemez.

Alaattin Çakıcı bu tehdit ve hakaretlerin hesabını vermeli. Devletin ona karşı tutumu "reform" ve "demokratikleşme" vaatlerinin ilk testi olacaktır.

Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaretler, ırkçılığa ve faşizme karşı birleşik kitlesel mücadelenin acil bir gereklik olduğunu bir kez gösteriyor.

Bültene kayıt ol