'Açım' diyen esnafa keyif çayı verdi

26.10.2020 - 17:00
Haberi paylaş

İktidar, yoksulların sıkıntılarıyla adeta dalga geçiyor. 

Dolar 8 TL oldu; Maliye Bakanı soruyor "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?" Maaşı 88 bin liraya çıkarılan Cumhurbaşkanı nasihat veriyor "Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için!"

Geçtiğimiz günlerde dövizdeki yükselmelerin “sıkıntı yarattığı, pahalılığa yol açtığı” sorusuna Maliye Bakanı, “dövizle mi maaş alıyorsunuz, ben dövize hiç bakmıyorum” diyerek cevap vermişti. Benzer bir olay dün Malatya’da yaşandı. 

Partisinin 7. Olağan Kongresi için Malatya'da bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafla diyalogu dikkat çekti. Servisçi olduğunu belirten vatandaş Erdoğan’a, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” dedi. “Bu bana çok abartılı geldi” yanıtını veren Erdoğan, “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıttı.

Açlık sınırı 2.482 TL

Cumhurbaşkanının abartılı dediği işsizlik ve yoksulluk konusunda, Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı rakamlarına bakmak yararlı olacak.

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre Ekim ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 2.482 TL oldu. Bu rakam, çalışanların yarısının geliri olan asgari ücretin 158 TL üzerinde. Yani Türkiye’de çalışanların yarısı açlık sınırının altında gelir elde ediyor.

Bültene kayıt ol