Eğitim Sen’den koronalı 34 okulun listesi

26.08.2020 - 18:56
Haberi paylaş

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yüz yüze eğitim ve öğretimin 21 Eylül’de başlatılması hedefiyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı. “Salgının geldiği aşama, kaygılarımızı artırmaya devam ediyor. Her gün artan vaka sayıları, alınmayan önlemler ve ne olacağını bilememenin verdiği karamsar bir ruh hali toplumun genelinde yaygınlaşıyor.” sözleriyle başlayan basın açıklaması şöyle devam ediyor:

Yüzyüze eğitim için erken!

“Mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasının mümkün olmasına rağmen yüz yüze yapılmasında ısrar edilmesi ve yeterli önlemler alınmadan öğretmenlerin okullara çağrılması, salgınla mücadelede yaşanan eksiklikleri göstermektedir. Salgınla mücadelede başarılı olmak için öncelikle, alınacak tüm önlemlerde ve atılacak adımlarda, halk sağlığını ve toplum yararını esas almak gerekmektedir.”

Eğitim Sen MYK’sı, 25 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamu çalışanlarına uzaktan ve dönüşümlü çalışma olanağı tanınmasının, salgında gelinen aşamanın ciddiyetini gösterdiğinin altını çiziyor. “Bu genelge salgının kapsamını ve derinliğini gösterirken, okulların 21 Eylül’de açılacak olması tehlikenin küçümsendiği anlamına gelmektedir” deniyor.

Talepler

Eğitim Sen’in basın açıklamasında şu talepler yer alıyor:

25 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesinin uygulanmasına dönük sendikalarla bir araya gelinmelidir.

“1.Öğretmenlerin 2020 Yılı İsteğe Bağlı İl Dışı Tayin” dönemince sınırlı sayıda kadro açık ilan edildiğinden öğretmenlerin çalışmak istediği yeri belirleme hakkı fiili olarak sınırlandırılmıştır. Norm kadrolar güncellenerek “ il dışı tayin” hakkı verilmeli ve hızla bununla ilgili düzenleme yapılmalıdır.

2.Mazeret tayinlerinde kadro yokluğu nedeniyle bazı öğretmen arkadaşların ataması gerçekleştirilemedi. Eş durumu özründen tayini çıkmayan arkadaşlara “il emrine atanma” hakkı verilerek hızla aile birliği sağlanmalıdır.

3.Ortaöğretime geçiş sistemi öğrencileri mağdur etmeye devam etmektedir. Her ne kadar MEB açıkladığı verilerle öğrencilerin büyük bir bölümünün kendi istediği okula yerleştiği algısı yaratmaya çalışsa da, aslında gerçek, öğrencilerin tercih etmek zorunda kaldığı okula yerleştiğidir. LGS’de öğrencilerin sorunlarına bir parça da olsa çözüm üretebilmek için 3. nakil dönemi planlanmalı ve boş kontenjanları öğrencilerin tercih etmesine olanak sağlanmalıdır.

4.RAM’ların özel eğitim bölümlerinden alınan raporların yenilenmesi ciddi bir yoğunluğa neden olmaktadır. Bu da salgının yayılmasına zemin oluşturmaktadır. RAM’lardan alınan raporların yenilenmesi yerine bu raporların süresinin MEB tarafından alınacak bir kararla 1 yıl uzatılması sorunu çözecektir.

5.2019 KPSS mağdurları haftalardır yaşadıkları mağduriyeti anlatmaya, sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktadır. MEB, arkadaşlarımızın, kendilerinden kaynaklanmayan bu durumdan dolayı, daha fazla mağdur olmamaları için hızla ek atama da dâhil çözüm üretmelidir.”

Eğitim Sen MYK’sı, “Genel Merkezimize şubelerimizden şu ana dek ulaşan bilgiler maalesef bizleri haklı çıkarmaktadır. Bu konuda yanılmayı çok isterdik. Tek bir eğitim emekçisinin dahi salgından olumsuz etkilenmesini istemeyiz ve salgının başından bu yana da ortaya koyduğumuz çaba öğrencilerimiz, eğitim ve bilim emekçileri ile halkımızın sağlığını koruma isteğimiz ve kararlığımızdandır. Okullarda görülen vaka bilgilerinden Eğitim Sen’e ulaşanlardan bazıları şu şekildedir” diyerek salgının görüldüğü 34 okulun listesini yayınladı. (Açıklamanın bütünü için: http://egitimsen.org.tr/egitim-senden-basina-ve-kamuoyuna-salgin-gunlerinde-egitim/)

Bültene kayıt ol