Öğrencilerin hayatı önemlidir

26.06.2020 - 08:32
Haberi paylaş

2 milyon 433 bin 219 kişi, hafta sonu salgın riski altında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek.

Sosyal medyada çok sayıda öğrenci bu sınavın ertelenmesini istiyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı, salgın ortadan kalkmış gibi, bulaşma riskine rağmen bu sınavın yapılmasında ısrar ediyor.

Antikapitalist Öğrenciler yayınladıkları bildiride mevcut eğitim sistemine ve rekabetçi sınav düzenine karşı çıkıyor:

Üniversiteye giriş sınavı (YKS) önümüzdeki cumartesi ve pazar günleri gerçekleşecek. Son yıllarda sınav sisteminin sürekli değiştirilmesinin getirdiği belirsizlik ve gelecek kaygısı bu yıl da sınav tarihinde sürekli yapılan oynamalarla iyice katmerlendi. Bu uygulamaların öğrenciler üzerinde yarattığı psikolojik etkilerinin yanı sıra şimdi de vaka sayılarındaki artış nedeniyle, virüs riskiyle sınava girmek zorunda kalacağız.  

Öğrencilerin, eğitim ve sağlık alanındaki uzmanların itirazlarına rağmen hâlâ herhangi bir düzenleme yapılmadı. Hastalık riskine karşı sınav alanlarının yeniden organizasyonu konusunda da geçtiğimiz yıllardan farklı bir adım atılmış değil. Üstelik gçen sene geçen yıla kıyasla çok daha fazla öğrenci sınava girecek. Antikapitalist Öğrenciler olarak karar alma önceliği öğrenci olmayan ve öğrencilerin düşüncelerini hesaba katmayan bir eğitim sistemine ve rekabetçi sınav düzenine karşıyız.

Salgında sınav olmaz!

#ÖğrencilerinHayatıÖnemlidir

Bültene kayıt ol