Avukatlar direne direne kazandı

23.06.2020 - 09:01
Haberi paylaş

Baro başkanlarının Ankara girişinde başlattığı oturma eylemi ikinci gününde kazanımla sonuçlandı. Polis barikatları kaldırılıyor.

Baro başkanlarının Ankara girişinde başlattığı oturma eylemi ikinci gününe girdi. Birçok ilde dayanışma eylemleri yapılacak.

60'tan fazla baronun başkanı, iktidarın çoklu baro sistemine karşı çıkarak, barışçıl gösteri ve toplantı hakkını kullanarak Ankara'ya yürümek istiyor.

Polisin avukatlara yönelik sert tutumu, gece de sürdü. Ablukaya alınan avukatların, ihtiyaçlarını gidermek için dışarı çıkmasına izin verilmezken, destek için gelenler polis zoruyla gönderildi.

Bu sabah ise eyleme katılmak için Ankara girişine gelen  Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Şahin gözaltına alındı.

Ankara girişinde oturma eylemi devam ederken birçok ilde avukatlar baro binaları önünde eylem yapmaya başladı.

İstanbul Barosu: Biz bu ülkenin Baroları, avukatları olarak Anayasal haklarımızı kullanarak yürüyüşümüzü yaptık. Ankara’ya, kendi başkentimize alınmamak için polis müdahalesiyle karşılaştık. Bize bu hukuksuzlukları yaşatanlar bunun hesabını verirken yine bize ihtiyaç duyacak! #SavunmaDurdurulamaz

İzmir Barosu: Vazgeçmeyeceğiz, teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz!

Diyarbakır Barosu: Savunmanın sesini duymak yerine kısmaya çalışanlara karşı durduğumuzu, bu gayri kanuni tutumu kınadığımızı, bu suçu işleyen kolluk güçleri ve bu kanunsuz emri verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı duyuruyoruz. Hak, hukuk ve adalet dedik, susmadık ve yine SUSMAYACAĞIZ!

Baro başkanları Metin Feyzioğlu’nu alana almadı

Baro başkanları, direniş alanına 27 saat sonra gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na sırtlarını döndü ve alana girmesine izin vermedi. Baro başkanları Feyzioğlu'na "Bunların sorumlusu sensin, sana rağmen baroları böldürmeyeceğiz İstifa et Metin Feyzioğlu!" dedi.

Barikatlar kalkıyor yürüyüş başlıyor

Oturma eylemi 28 saati geride bırakırken avukatlar kazandı. Polis barikatları kaldırılıyor ve avukatlar ankara merkeze doğru yürüyüşe geçecekler.

DSİP: Baroların ve avukatların mücadelelerinin yanındayız

Baro başkanlarının Ankara'ya girişi engelleniyor

Bültene kayıt ol