Bugün 21.00’da: #TranslarlaEşitlikGünü !

17.06.2020 - 17:59
Haberi paylaş

Pembe Hayat Derneği, 18 Haziran Translarla Eşitlik Günü’nde sosyal medyada buluşmaya çağırırıyor.

18 Haziran 2018’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından trans varoluşların “ruh hastalığı” kategorisinden çıkarılış önerisi getirilmişti. Bu tarihi “Translarla Eşitlik Günü” olarak kutlayacaklarını ilan eden Pembe Hayat Derneği, konuyla ilgili trans aktivistlerin emekleriyle hazırlanan “Eşitlik Manifestosu”nu yayımladı.

Her yıl 18 Haziran’ı “Translarla Eşitlik Günü” olarak anacağını ve kutlayacağını bildiren dernek, 18 Haziran günü 21.00’da tüm transları ve transların eşitlik mücadelesi için bir arada olanları Twitter’a çağırıyor.

18 Haziran neden önemlidir?

18 Haziran 2018 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü, transların sağlık otoriteleri tarafından “ruh hastalığı” dışında tanınması için ilk adımı attı. Dünya trans aktivizminin mücadelesiyle getirilen yeni düzenleme önerisi ile trans varoluşlar sağlık otoritelerince yasal olarak tanınmaya başlandı. Tıpkı 17 Mayıs gibi simge bir gün olan 18 Haziran’ı sahiplenen Pembe Hayat Derneği, ulusal ve uluslararası kamuoyuna yayımladığı manifesto ile bu günü “Translarla Eşitlik Günü” olarak anacağını duyurdu.

#TranslarlaEşitlikGünü

Bültene kayıt ol