Boğaziçi'nde küresel isyan dalgası tartışıldı

13.12.2019 - 12:47
Haberi paylaş

Antikapitalist Öğrenciler topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi’nde “Küresel isyan: Dünyada bir hayalet mi dolaşıyor?” başlıklı bir toplantı düzenledi.

Antikapitalist Öğrenciler adına açılış konuşmasını yapan Umut Mahir Özen, son dönemde emekçilerin dünyanın dört bir yanında sokağa çıkarak adalet aramaya başladıkları dalganın öneminden bahsetti.

Akademisyen Ferda Keskin ise meseleyi daha geçmişten alarak, kapitalizmin kârlılık krizine yanıt olarak ürettiği neoliberalizmin tanımından ve onu diğer ekonomik programlardan ayıran farklardan bahsetti.

Keskin, neoliberalizmi, iktisadi bir gelişme olmasına rağmen rekabet, bireyselleşme ve kişisel gelişimi merkezine alan ve dayanışmayı engelleyen, bu anlamda da kendini tahkim etme fırsatı bulan bir sistem olarak tanımladı.

Keskin, bugünkü isyanları neoliberalizmin iflası bağlamında değerlendirme gerektiğini ifade ederken, buna isyanın enternasyonalist, antikapitalist ve küresel ölçekte bir mücadele olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Eğitim Sen temsilciliğinde yapılan toplantıya Boğaziçili öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Antikapitalist Öğrenciler’in okulda benzer faaliyetler yürütmeye devam edeceği aktarıldı.

Bültene kayıt ol