Nurcan Kaya gözaltına alındı

27.10.2019 - 09:23
Haberi paylaş

Yazar ve avukat Nurcan Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındığını duyurdu.

Kaya, sabah saatlerinde Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınıyorum. Hakkımda halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrikten tutuklama kararı varmış. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği kararı” ifadelerini kullandı.
Kaya’nın gözaltına alınmasına sosyal medyada tepki yağdı.

Hakan Tahmaz, Nurcan Kaya’nın Barış Vakfı kurucularından olduğunu hatırlatarak, iyi bir barış savunucusu olduğunu yazdı.

Kaya’nın üyesi olduğu Diyarbakır Barosu’nun başkanı Cihan Aydın, “İyi bir insan hakları savunucusu olan Nurcan, olsa olsa halkların bir arada eşit ve özgür yaşanmasını teşvik ve talep eder. Derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Nurcan Kaya ile dayanışmak için Çağlayan Adliyesi’ne giden DSİP GYK üyesi Yıldız Önen, Marksist.org’a yaptığı açıklamada, “Barış isteyenlere yönelik baskıları kınıyoruz. Nurcan Kaya herkesin özgürce yaşaması için mücadele eden bir aktivist. Kimse bu yüzden yargılanmamalı. Serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bültene kayıt ol