Tezkere görüşmesi öncesi “muhalefetten” savaş sesleri

08.10.2019 - 10:52
Haberi paylaş

Trump'ın Türkiye'yi tehdit eden sözleri, savaş tezkeresini meclise getiren iktidarın blokunu güçlendirdi.

Erdoğan'la telefon görüşmesinin ardından Kuzey Suriye'de operasyonun önünü açan Trump, ABD'de muhalefetten gelen itirazların ardından ‘Sınırı aştıklarını düşünürsem ekonomilerini yok ederim' tehdidinde bulundu.

Türkiye ordusunun tek başına operasyonu haberi ile iktidar bloku taraftarları arasından yükseltilen milliyetçilik, ABD başkanının tehdidinin ardından muhalefet saflarına yayıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bir subayla el sıkışırken çekilmiş fotoğrafın "CHP olarak daima ordunun yanındayız" mesajıyla paylaştı.

Irak ve Suriye'de savaş tezkeresi bugün mecliste görüşülecek. Meral Akşener ve partisi, sabahtan AKP-MHP ittifakının yanında yer aldı.

Oylama öncesi toplanan İYİP TBMM grubuna seslenen Meral Akşener, “Buradan Sayın Erdoğan’a da seslenmek istiyorum. Bu hadsizliğe en net ve uygun cevap, Fırat’ın doğusuna girip terör koridorunu yarmaktır” sözleriyle Erdoğan zaten yapmakta olduğu şeyi tekrar edip, açık destek verdi.

Dün de İYİP sözcüsü Ağıralioğlu “Batıda biz AK Parti'yle rakibiz, burada bizden fazla oy almalarından muzdarip oluruz ama Doğu'da, Güneydoğu'da aldıkları fazla oylar, devlet terbiyemizle tabii orantılı olarak şu anlama gelir: Oyların HDP'ye gitmesindense, onlarda durması iyidir. HDP'de olmasındansa, komple PKK'nın tasarrufunda olmasındansa, CHP'ye gelmesi iyidir” açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un, “Nihayetinde bir savaşa giriyoruz" demişti. Bu savaşın ilk kazanımı, muhalefet içindeki milliyetçileri iktidar blokuna yakınlaştırmak oldu.

Bültene kayıt ol