İklim grevinin ardından Antikapitalistler’in Twitter hesabına engelleme

01.10.2019 - 09:10
Haberi paylaş

Antikapitalistler platformunun hesabı Twitter tarafından gerekçe gösterilmeden askıya alındı.

20 Eylül küresel iklim grevinin örgütlenmesi için İstanbul, Ankara ve İzmir’de yoğun çaba harcayan, Türkiye’nin toplam 15 ayrı kentinde aktivistleri sosyal medya kampanyasıyla uluslararası harekete destek veren Antikapitalistler platformu, grevin hemen ardından bir engelleme ile karşı karşıya kaldı.

20 Eylül’de Antikapitalistler’in Twitter hesabı gün boyunca dünyanın farklı yerlerindeki iklim grevi eylemlerini takipçilerine aktarıyordu. 20 Eylül gecesinde ise hesap Twitter tarafından askıya alındı.

Antikapitalistler’in hesabın açılması için girişimlerine karşı “Twitter kurallarını ihlal ettikleri” yanıtı verilirken, hangi kuralın ihlal edildiği açıklanmadı.

Twitter yönetimi geçtiğimiz haftalarda da ırkçıların şikâyetleri sonucu Mülteciler Derneği’nin hesabını haksız bir şekilde askıya almıştı. Göçmen düşmanı yalanlara karşı doğruları paylaşan bu hesap, yoğun kamuoyu baskısı sonucu açılmıştı.

Antikapitalistler platformu yeni Twitter hesabı açtığını duyurdu: https://twitter.com/anti_kap2

Aynı zamanda “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası etrafında yüzlerce kişiyi bir araya getiren platformdan yapılan açıklamada, küresel kapitalizme, ırkçılığa, milliyetçiliğe, iklim krizine, cinsiyetçiliğe, homofobiye, transfobiye ve tüm ayrımcılıklara karşı mücadele etmeye devam edileceği vurgulandı.

Bültene kayıt ol