Barış akademisyenlerine arka arkaya beraat

Barış İçin Akademisyenler tarafından yayımlanan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan akademisyenler hakkında farklı mahkemelerden beraat kararları çıktı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini ifade özgürlüğü ve bu bildiriyi imzalayan akademisyenlerin cezaya çarptırılmasını hak ihlali olarak değerlendirmesinden sonra görülen davalarda arka arkaya beraat geliyor. Dün İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Eskişehir gibi farklı illerde görülen duruşmalarda arka arkaya beraat kararları verildi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM) duruşma tarihlerini beklemeden beraat kararları verdi. 28. ACM, AYM kararına referans vererek aralarında Cem Terzi, Sevilay Çelenk, Alper Açık, Yasemin Özgün, Uğur Çetin gibi isimlerin bulunduğu imzacı akademisyenler hakkında beraat kararı verdi.

ilginizi çekebilir

taklit
Yeni Parti yeni olabilecek mi? I Şenol Karakaş anlatıyor
AFP__20251014__78PX2AQ__v1__HighRes__BelgiumPoliticsEconomyProtest-1760453171
Gerçek Marksist gelenek nedir?
foto-12-4-730x410
Savaşa Hayır İnisiyatifi’ni inşa edelim