Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası

06.09.2019 - 15:24
Haberi paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yedi yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle toplam 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Canan Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak”, “kamu görevlisine hakaret”, “Cumhurbaşkanı'na hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamalarından hapis cezasına çarptırıldı.

Kaftancıoğlu'na örgüt propagandasından 1 yıl 6 ay, kamu görevlisine alenen hakaretten 1 yıl 6 ay 20 gün, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 16 ay, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamaktan 1 yıl 8 ay, halkı kin ve düşmanlığa tahrikten 2 yıl 8 ay, toplamda 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Katfancıoğlu’na mahkeme önünde şiir okuduğu ve pişmanlık göstermediği gerekçesiyle erteleme uygulanmadı. Kaftancıoğlu savunmasında, “Değil 17 yıl 27 yıl bile ceza verseler yine hakikati söylerim. Sizler de hakikati arayın, ona yaklaştığınızda özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. Bu hakikat hepimizi özgürleştirecek. Emin olduğun en temel gerçek özgürlüğü ve yaşamayı bağımsız olarak savunmaktır” demişti.

Hapis kararı önce istinaf mahkemesine gidecek, onaylanması hâlinde ise Yargıtay’a gönderilecek. Kaftancıoğlu süreç sonuçlanana kadar cezaevine girmeyecek.

Bültene kayıt ol