Sanayi üretiminde düşüş, beklenenden daha kötü

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sanayi üretimi Nisan’da aylık yüzde 1, yıllık bazda ise % 4 düştü. Beklenen aylık yüzde 0.1 artış, yıllık yüzde 2.2 düşüştü.

2019 Nisan ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 9,3 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,2 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,7 arttı.

Krizin büyüklüğü

İşsizlik ve konut sektörü verilerinin ardından sanayi üretimindeki düşüşü gösteren rakamlar, ekonomide durumun tahmin edilenden de kötü olduğunu ortaya koydu.

En büyük sanayi şirketlerinin sahiplerinin örgütü TÜSİAD’ın baş ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mart ayı işgücü istatistiklerinin, küresel krizin etkilerinin derin bir şekilde hissedildiği 2009’daki verilere yaklaştığına dikkat çekti.

ilginizi çekebilir

dc0b4064-9028-11f1-856f-42010a9c0017 (1)
TTB ve Birleşik Metal-İş'ten iklim krizine dair ortak talep: 'Sıcakta çalışmaya karşı yasal düzenleme zorunluluktur'
dsip gorsel
Çerçeve yasa bir başlangıçtır: Aralanan kapıyı birlikte zorlayalım, barışı büyütelim!
dsip-1mayiskurthalkinaozgurluk
Çerçeveyi genişletecek olan Kürt halkına verilecek destektir