BDDK suçladı, 50 kişiye dava açıldı

14.06.2019 - 06:23
Haberi paylaş

Ekonomik kriz ve döviz hesapları hakkındaki haberi paylaşıp yorumlayan 50 kişinin cezalandırılması isteniyor.

10 Ağustos 2018'de İngilizce yayın yapan Bloomberg sitesinde yayınlanan bir haber hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı. 

Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç tarafından kaleme alınan haberde, Türkiye'nin 2001'den bu yana en büyük döviz krizini yaşadığı, döviz hesaplarından para çekilmesine ilişkin taleplerin arttığı, bankaların döviz çekmek isteyen müşterilerinin taleplerini yerine getiremediği yazıyordu.

Haberin yayınlandığının ertesi günü, BDDK ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) söz konusu haberlerin bankacılık sistemini acz içinde gösterdiğini belirterek, suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, sadece haberi yapanlara değil sosyal medyada paylaşıp, yorum yapan 50 kişiye de dava açtı. Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde "şüphelilerin" , "devletinin ekonomik düzen ve istikrarını hedef" aldıkları iddiasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait, "Haber değeri taşıyan olaylar hakkında adil ve doğru haberler yapan iki muhabirimize yönelik suçlamaları kınıyoruz" dedi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, sosyal medya paylaşımları nedeniyle suçlananlar arasında ekonomistler de olduğunu yazdı.

Bültene kayıt ol