Maltepe'de sayım bitmek üzere, AKP olağanüstü itiraza hazırlanıyor

14.04.2019 - 12:22
Haberi paylaş

Cumhur ittifakının yenilgiyi kabullenemeyen tutumu nedeniyle İstanbul'da devam eden yeniden oy sayımı, Maltepe'deki sandıkların tamamlanmasıyla bitecek. AKP ise seçimlerin yenilenmesi için olağanüstü itiraza hazırlanıyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’un Maltepe ilçesinde tartışmalar nedeniyle durdurulan ve dün yeniden başlanan oy sayımına pazar günü itibariyle devam ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi oy sayımlarında 1089 sandığın yaklaşık 800’ü sayıldı.

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada geriye kalan yaklaşık 300 sandık sayımının pazar günü gece saatlerinde bitmesinin beklendiğini duyurdu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin AK Parti'nin Maltepe'de yaptığı itiraz üzerine YSK, 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tekrar sayılmasına karar vermişti.

Öte yandan, AKP süreci uzatmak için bir itiraza daha hazırlanıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz hakkı için, "Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK'ya teslim edeceğiz" dedi.

Bültene kayıt ol