Ahmet Türk mazbatasını alacak

Yüksek Seçim Kurulu, HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk’e mazbatasının verilmesini kararlaştırdı.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk ile ilgili AKP il örgütü tarafından yapılan tüm itirazlar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. AKP, “KHK’li olduğu” iddiasıyla bir süre önce İl Seçim Kurulu’na başvurmuş ve başvurusu “somut dayanaktan yoksun” denilerek reddedilmişti. Bunun üzerine, “KHK’li değilse de eylemleri o kapsamda” gerekçesiyle YSK’ye başvuruda bulunan AKP’nin itirazı yine aynı gerekçeyle reddedildi. AKP son olarak Ahmet Türk’ün yaşını ve sağlık durumunu gerekçe göstererek mazbatanın kendilerine verilmesini istemişti.

Söz konusu duruma ilişkin konuşan Türk’ün avukatı Erdal Kuzu, mazbatanın önümüzdeki günlerde verileceğini aktardı. Kuzu, iddiaların dayanaksız olması nedeniyle müvekkiline mazbatasının verilmeme lüksü olmadığını vurgulayarak, itirazların mazbatanın verilmesini geciktirmeye dönük olduğuna dikkat çekti.

erilen karar sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yapan Ahmet Türk, AKP’ye seslenerek şunları söyledi:

“Yaş almış olabilirim ama genç hissediyorum; Geleceğe umutla bakıyorum, barışa ve demokrasiye dair inancım, söyleyecek sözlerim var!!”

ilginizi çekebilir

MAR26-Tucker-Carlson-and-Joe-Kent-1536x864
MAGA’daki yarılma: İran savaşı Trump'ı içeride çıkmaza soktu
thumbs_b_c_e9f86111e09ca00975fa9b6208fc572b
Batı Şeria’da pogrom, Gazze’de saldırılar
marksistorg youtube gündem kapaklar
Trump ve Netanyahu Savaş Suçlusudur | Perspektifler