Ankara’da 16 Mart’ta panel: Tüm göçmenlere özgürlük!

11.03.2019 - 20:19
Haberi paylaş

16 Mart Irkçılığa Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Ankara’da panel düzenlenecek.

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır kampanyası 16 Mart Cumartesi günü Irkçılığa Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Ankara’da bir panel yapacak. Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi’nden Ezgi Koman’ın, insan hakları savunucusu Hakan Ataman’ın ve Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır kampanyasından Can Irmak Özinanır’ın konuşacağı panel, Chile Minor’de yapılacak. Saat 15.00’te başlayacak olan panelin çağrısı şöyle:

Birkaç yıldır dünyanın çok sayıda yerinde, Birleşmiş Milletler'in ilan ettiği Irk Ayrımcılığına Karşı Gün'e (21 Mart) denk gelen hafta sonunda, ırkçılık karşıtları sokağa çıkarak eylemler yapıyor.

Biz de bu uluslararası hareketin Türkiye ayağı olarak, bu yıl bir kez daha Ankara, İstanbul, İzmir ve Tekirdağ'da etkinlikler düzenliyoruz.

İşçiler, kadınlar, gençler, LGBTİ bireyler, Kürtler, Aleviler; ezilenlerin tüm renkleriyle mültecilerle dayanışmak için bir arada olacağız. Tüm sığınmacılara "mülteci" statüsünü ve sınırların güvenli geçişler için açılmasını talep edecek, ırkçı saldırıların durdurulması çağrısında bulunacağız.

16 Mart Irkçılığa Karşı Uluslararası Mücadele Günü:
Tüm göçmenlere özgürlük!

16 Mart Cumartesi

Saat: 15.00

Yer: Chile Minor Coffee&Book, Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Paris Cd. 49/B, 06690 Çankaya/Ankara

Bültene kayıt ol