Bülent Aydın: “Hrant için adalet talebimizden vazgeçmiyoruz”

15.01.2019 - 08:01
Haberi paylaş

Hrant Dink öldürüldüğünden beri adalet arayışını sürdüren Hrant’ın Arkadaşları grubunun aktivistlerinden Bülent Aydın, 19 Ocak yaklaşırken yürüttükleri mücadeleyi Sosyalist İşçi gazetesi için yazdı:

Hakikat anlatıcımız, arkadaşımız, Hrant Dink, alçakça bir cinayetle aramızdan kopartılalı tam 12 yıl oldu. Bu upuzun süre, başka birçok kötülüğün yanında, Hrant'ın gidişiyle hayatımızdan eksilen renklerin yasını tutmakla geçti. Hrant Dink’in ardından sürdürdüğümüz adalet talebinde ısrar etmeye ise bugün daha çok ihtiyaç var.

Bu akıl almaz cinayetten nefret üretmeyen insanlar olarak, bebeklerden katil yaratan karanlığa ışık düşürmek için, Türkiye’nin aydınlık geleceğine sahip çıkmak için, büyük acımızın yükünü birlikte taşımak için, adalet için, barış için, kardeşlik için, 19 Ocak Cumartesi günü, saat 15.00’te bir kez daha vurulup düştüğü yerde, Agos gazetesinin önünde buluşacağız.

Hrant Dink hayattayken onu tanıyan veya tanımayan, ama onun hakikat diline kulak veren, onunla birlikte eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren, bu alçak cinayeti bir gün olsun unutmayan, din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş farkı gözetmeden, halkların kardeşliğine inanan tüm yurttaşlar “Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz” demek için yan yana geliyoruz.

Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak, Hrant Dink davasının mağdurları ve takipçileri olarak, güvercin tedirginliğinde, gerçek failleri bulunmamış suikastlarla bir arada yaşamak istemiyoruz.

Hrant Dink’in her halkı, her insanı, her inancı eşit gören, ta derindeki yaraları iyileştiren barış diline bugün çok daha fazla ihtiyaç var. 19 Ocak’ta onun sesini birlikte çoğaltalım. Arkadaşımız Hrant Dink’in kıymetli anısına birlikte sahip çıkalım.

Cinayetin ardından 20 Nisan 2007’de aralarında tetikçilerin de olduğu 20 sanıkla açılan dava bugün çoğunluğu üst düzey emniyet ve jandarma görevlilerinden oluşan 85 sanıkla devam ediyor. Her duruşma öncesi adalet nöbetinde “Hrant için adalet için” diye haykırmayı sürdürdürüyoruz.

12 yıllık adalet mücadelemizin başlığıdır bu.

Hrant Dink cinayeti için adalet istemek, bu ülkede devlet zırhına bürünüp katliam yapanların aldıkları tüm canlarımız için de adalet talep etmektir.

O yüzden 12 yıldır bu dava bizim davamız ve Hrant Dink’in gerçek katilleri hak ettikleri cezayı alana ve bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklardan sorulana kadar da davasının takipçisi olacağız.

Her 19 Ocak’ta olduğu gibi, dört bir yandan akıp gelen iyi insanlarla Hrant Dink’in gazetesi Agos’un önünde buluşacağız. Düştüğü yere çiçeklerimizi bırakıp, Adalet talebimizi birlikte haykıracağız. Onun çok özlediğimiz sesine kulak verip , “Buradayız Ahparig” diyeceğiz.

Bülent Aydın

Bültene kayıt ol