Erdoğan cinsiyet eşitsizliğini yine fıtrata bağladı

23.11.2018 - 15:45
Haberi paylaş

Uluslarası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kadın ile erkeğin eşit olmadığını savundu. Erdoğan, her zamanki gibi “fıtrat” argümanına yaslanarak kadınla erkeğin eşit olamayacağını savundu ve “Hadi eşitiz, erkekle, bayan 100 metreyi koşsunlar” dedi.

Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1989’daki Beyoğlu belediye başkanlığı kampanyasından bugüne siyasette kadınların neler başarabileceklerinin en yakın şahidi olduğunu söyledi.

Erdoğan, kadın-erkek eşitliği konusunda daha önceki konuşmalarında olduğu gibi “fıtrat” argümanını kullandı. “Adalet herkese hakkını vermektir. Güçlüyle zayıfı aynı yarışa sokamazsınız” diyen Erdoğan, “Yaradılıştan gelen fiziki özelliklerini, duygusal farklılıklarını, becerilerini gözetmeden erkeği ve kadını aynı kefeye koyarak adil davranmış olamayız, olamazsınız. Dikkat ediniz burada kadının eksikliğinden değil, fıtri farklılığından kaynaklanan bir ayrışma söz konusudur” şeklinde konuştu.

“Hadi eşitiz, 100 metreyi koşsunlar”

100 metre yarışlarını kadın-erkek eşitliğine karşı konumlandıran Erdoğan şöyle dedi: “Dikkat ederseniz herkese hakkını vermek demek, bir şeyi herkese eşit şekilde dağıtmak veya herkese aynı şekilde davranmak anlamına gelmiyor. Burada da yanlış hareket etmeyelim. Büyükle küçüğü aynı terazide tartamazsınız. Güçlüyle zayıfı aynı yarışa sokamazsınız. Bazıları ‘eşit, eşit’ diyor da şimdi yani biz 100 metreyi kadın-erkek aynı şekilde mi koşturacağız? Böyle bir şey olabilir mi? Hadi eşitiz, erkekle, bayan 100 metreyi koşsunlar. Bu adalet olur mu? Olmaz. Olması gereken nedir? Kadın kadın ile koşar, erkek erkekle koşar. Olması gereken budur. Çünkü yaradılışa, fıtrata uygun olan da budur. Onun için de dünyanın hiçbir yerinde zaten böyle bir uygulama da yok. Zalimle mazlumu aynı dairede tutamazsınız”.

Bültene kayıt ol