DSİP Ankara İl Örgütü’nden açıklama: Homofobiye hayır, LGBTİ+ örgütlerinin yanındayız!

10.10.2018 - 22:20
Haberi paylaş

Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerini yasaklaması üzerine DSİP Ankara İl Örgütü bir açıklama yaptı.

Daha önce de OHAL’e yaslanarak LGBTİ+ etkinliklerini yasaklayan Ankara Valiliği, OHAL kaldırılmış olmasına rağmen benzer gerekçelerle LGBTİ+ etkinliklerini yasakladı. DSİP Ankara İl Örgütü, LGBTİ+ örgütleriyle dayanışma için bir açıklama yayımladı. Açıklama şöyleydi:

Homofobiye hayır, LGBTİ+ örgütlerinin yanındayız!

Ankara Valiliği’nin Kasım 2017'de Olağanüstü Hal Kanunu'nu bahane ederek ilan ettiği LGBTİ+ etkinlikleri yasağı, OHAL kalkmasına rağmen devam ediyor. Valilik, 3 Ekim tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği bir yazıyla “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinliklerin yasaklandığını belirtti. Valilik, yasağın gerekçesini  “toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlık ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” olarak ilan etti.

Ankara Valiliği, bir kez daha homofobik ve antidemokratik yüzünü ortaya koymuştur. Kamu güvenliğini, sağlığını ve ahlâkını tehlikeye düşüren LGBTİ+'lar değil, demokrasiyi rafa kaldıranlar, işçilerin ve ezilenlerin kazanılmış haklarına saldırılar düzenleyenler, geniş halk kesimlerini sefalete mahkûm edenler, nefret söylemleriyle toplumsal kutuplaşmayı zirveye çıkartanlardır.

Ankara Valiliği'nin bu homofobik ve antidemokratik yasağını kınıyor ve derhal kaldırılmasını istiyoruz. LGBTİ+ hareketinin bir parçası olmaya, homofobi ve transfobiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

DSİP Ankara İl Örgütü

Bültene kayıt ol