Eric Clapton geçmişteki ırkçı açıklamalarından dolayı pişmanlık duyuyor

30.09.2018 - 15:08
Haberi paylaş

İngiliz müzisyen Eric Clapton, 1976’da siyahlara karşı yaptığı açıklamalardan dolayı pişmanlık duyduğunu açıkladı.

Eric Clapton’un hayatı üzerine yapılan Eric Clapton: Life in 12 Bars (12 Barda Yaşam) isimli belgeselde Clapton’un geçmişteki ırkçı ifadelerinden dolayı pişmanlık duyduğunu anlatan sözleri yer alıyor.

1976 yılında Birmingham’da verdiği bir konserde Clapton, ırkçı politikacı Enoch Powell’ın İngiltere’nin bir “siyah kolonisi”ne dönüştüğü yönündeki sözlerine destek vermiş, “Enoch haklı, bence hepsini geri yollamalıyız. İngiltere’nin bir siyah kolonisi olmasını durdurun. Yabancıları dışarı atın. İngiltere beyaz insanlar içindir. Biz beyaz bir ülkeyiz. Burası Büyük Britanya, bir beyaz ülkesi. Bize ne oluyor?” şeklinde konuşmuştu.

Bunun üzerine başını İngilitere’deki Socialist Workers Party’nin başını çektiği bir dizi aktivist Rock Against Racism (Irkçılığa Karşı Rock) festivalini düzenlemiş, Clapton’a tepki göstermişti.

Eric Clapton, belgeselde o dönemki sözleri hakkında “O dönemde dahil olduğum her şeyi sabote ettim. O dönem olduğum insandan utanıyorum, bir tür yarı-ırkçıydım ve bunun hiçbir anlamı yoktu. Arkadaşlarımın yarısı siyahtı, siyah bir kadınla çıkıyordum, siyah müziğini destekliyordum” dedi.

Bültene kayıt ol