İstanbul'da ırkçı cinayet: 15 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi katledildi

25.09.2024 - 09:56
Haberi paylaş

15 yaşındaki Suriyeli göçmen Abdullatif Davvara, Gaziosmanpaşa'da bir parkta maskeli faşistler tarafından vurularak öldürüldü. Bu yaşta tekstil fabrikasında çalışan çocuk, annesi ve kardeşlerini depremde kaybetmişti.

Karar'ın haberine göre 21 Eylül'de maskeli şahıslar parkta oynayan Abdullatif'e 14 el ateş etti. Hayatını kaybeden göçmen çocuk, Kilis'te toprağa verildi.

Söz konusu parkta 2 aydır ırkçı saldırıların meydana geldiği söyleniyor.

Amca Mustafa Davvara, "Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi. 

Ve şöyle devam etti:

"Benden arkadaşlarıyla oyun oynamak için izin aldı. Berberden gelmişti. Ben de 15 dakika müsaade ettim. Kamera kayıtlarını izledik. Abdullatif’e saldıranlar simsiyah giyinmiş ve maske takmıştı. Ben bu bölgede esnaflık yapan biriyim. Kimseyle hiçbir kavgam, tartışmam yok. Yeğenim vurulduktan sonra kadın doğum hastanesine kaldırıldı ve orada gerekli müdahaleler yapılamadı. Sonrasında Başakşehir’de bir hastaneye sevk edildi ama artık çok geçti.”

Bültene kayıt ol