Suriyeli çocuğa ırkçı saldırı

29.08.2024 - 11:25
Haberi paylaş

İki kişi, metroda toka satan Suriyeli göçmen çocuğu darp etti. 

 22 Ağustos günü Yenikapı – Hacıosman seferini yapan M2 Metrosunda meydana ırkçı saldırı yoldular tarafından görüntüye alındı.

Darp edilen çocuk ağlarken bir yolcu müdahale edip saldırganları uzaklaştırmaya çalıştı.

Irkçılar, bu kişiye “Sende mi Suriyelisin, sen kimsin, kimliğini göster Türk müsün, değil misin?” dedi.

Çocuğu korumak isteyen kişi, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Saldırının görüntüleri sosyal medyada yayılınca birçok kişi tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, metroda Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Tunç, “Şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir” dedi. 

MA'nın haberine göre şiddete tanıklık eden Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Hazal Bilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, 6-7 yaş arasında alan Suriyeli çocuğun şiddete maruz kaldığı ana dair tanıklığına yer veren Bilgili, Suriyeli iki çocuğun kendisine de saç tokası satmaya çalıştığını belirtti. Daha sonra çocukların diğer vagonlara doğru ilerlediğini belirten Bilgili, bir erkeğin çocuğu önce darp ettiği ve darp etkisiyle çocuğun yere düştüğünü belirtti. Bilgili dilekçede, şiddet uygulayan erkeğin çocuğu yerden kaldırıp darp etmeye devam ettiğini dile getirdi.

Dilekçede, metrodaki başka bir yolcunun çocuğu darp eden kişiye, “Ne yapıyorsun, küçük çocuğa vurulur mu, hangi gerekçe ile vuruyorsun” diyerek engellemeye çalıştığına yer verildi. Dilekçede şiddetin kameralara yansıdığı ve burada ikinci bir erkeğin de çocuğu darp ettiği yer aldı. Şiddet failinin kendisini engelleyen yurttaşa, “Sen kimsin, kimliğini göster, Türk müsün?” diye karşılık verdiği belirtildi. 

Bilgili dilekçede failler hakkında “Kasten yaralama suçundan” kamu davası açılmasını talep etti. 

Dilekçede, metro içerisinde kameraların mevcut olduğu hatırlatılıp, bu kamera görüntülerinin ivedilikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden istenmesi de talep edildi. 

Bültene kayıt ol