'Afrikalı ve Suriyeli göçmenlerin yanında, ırkçıların karşısındayız'

23.01.2024 - 13:45
Haberi paylaş

Antalya'da sahile vuran göçmen cesetleri, Türkiye'yi ziyaret eden İtalya'nın faşist başbakanı, onu övüp Afrikalı insanlara hakaret eden İlber Ortaylı gibi ırkçılar, Almanya'da Nazilere karşı ayağa kalkan yüz binlerce insan... Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platformu'nun çağrısı:

Antalya’da sahile vuran cesetler konuşuluyor. Bunlardan biri Türkiye vatandaşı genç kadına aitmiş. Diğerlerinin daha iyi bir yaşam umuduyla denize açılan Suriyeli göçmenler olduğu anlaşıldı.

Aynı anda Ankara'da İtalya'nın faşist başbakanı Giorgia Meloni kabul gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meloni'nin, Afrikalı göçmenlerin yoksulluktan kurtulmak uğruna Avrupa'ya göçlerini önleyen bir anlaşmaya vardığı yalanı ortaya atıldı.

Sonra İlber Ortaylı ortaya çıktı. Faşist Meloni'ye hayranlığını ifade eden Ortaylı, ona Kapalıçarşı'yı gezdirdi. Ve İlber Ortaylı, şu ırkçı sözleri utanmadan söyleyebildi:

"Çiğ et yiyen, afedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var. İnşallah onları göndermezler."

Eski sömürgeci dönemin bayağı ırkçı fikirlerinin bugün dile getirilmesi kabul edilemez olduğu kadar ürkütücü. 

Ortaylı gibi ırkçılara bu cesareti veren dünyada ve Türkiye'de yükseltilmeye çalışılan aşırı sağ rüzgardır.

Bu cüret ve yüzsüzlük, sadece Afrikalı ya da Suriyeli göçmenlerin hayatını değil, hepimizin bugününü ve geleceğini tehdit ediyor.

Almanya'da yüz binler insan ırkçılara karşı ayağa kalkarken, Türkiye'deki yerleşik ırkçılık ve ırkçı örgütlenmelerin kara propagandası ile dayatılan bu insanlık suçlarının üzerine gidelim.

Gün ırkçılığa ve faşizme karşı mücadeleyi her yerde yükseltme günüdür. Nefrete, insanlık suçlarına, tehditlere boyun eğmeyen herkesi birleşmeye davet ediyoruz.

Faşist Meloni gibi Mussolini artıkları dostumuz olamaz!

Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük!

23.01.2024

Bültene kayıt ol