Muhammed Ferid Derviş ve Gina Mercimek için adalet istiyoruz

29.04.2023 - 11:38
Haberi paylaş

Sığınmacılar Platformu, deprem bölgesindeki ikinci gününde Kilis’teydi. İlk olarak 24 Nisan’da bıçaklanarak öldürülen Muhammed Ferid Derviş'in ailesi ziyaret edildi.

Gocmeniz.org sitesinin aktardığına göre ziyaret Gaziantep Barosu'ndan avukat Mustafa Bayırlı ile birlikte gerçekleştirildi:

Muhammed Derviş bir grup Türkiyeli gencin saldırısı sonucu bıçaklanarak öldürülmüştü. Üç çocuklu ailenin ortanca oğlu olan Muhammed 19 yaşındaydı. Sözlü olarak başlayan tartışmada 17 yaşındaki Türkiyeli bir genç bıçak ile Muhammedi öldürdü. Olay yerindeki trafik kameralarında ve çevredeki kişilerin çektiği videolarda Türkiyeli grubun görüntüleri var. Otopsi sonucunda bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Muhammed'i kasten öldürme suçlamasıyla 17 yaşındaki bir genç tutuklandı, biri adli kontrol ile serbest bırakıldı. 

Dava hakkında savcının talebi ile avukatlara bilgi aktarımı konusunda kısıtlanma getirildi. 

Avukat Mustafa Bayırlı davayı takip edecek.

Anne, baba ve kardeşler, suçlunun gerekli cezayı almasını istiyorlar. Evin yanına kurulan taziye çadırını her gün onlarca Suriyeli ziyaret ediyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istiyorlar.

Gina Mercimek

Kilis'te ikinci durağımız geçen ay öldürülen Gina Mercimek’in evi oldu. Muhammed'in babası da ziyarete bizimle geldi. Gina'nın ailesi Muhammed'in öldürüldüğünü duyunca gelip başsağlığı dilemişler.

Gina dokuz kişilik ailenin en küçüğü, 4 erkek 4 kız kardeşi var. İçlerinden bir tek Gina Türkiye'de doğmuş. Aile kızlarının öldürüldüğü eve geri dönmek istemediği için Gina'nın amcasında kalıyorlar. Taşınmak için yeni ev arıyorlar. 

Gina'nın davasına Kilis barosu, Gaziantep barosu, Yeryüzü Çocukları ve ÖHD avukatları bakıyor. 

Gina'nın babası deprem öncesi mutfakta bulaşıkçılık yapıyordu. Şimdi işsiz. Amcası su tesisatçısı iki aileye de bakmaya çalışıyor. AHBAP maddi yardımda bulunmuş. Ama ev taşınması vs ile ilgili hala maddi yardıma ihtiyaçları var. 

Suriyelilerin büyük çoğunluğu gibi geçici, günlük düşük ücretli işler, yüksek kiralar, pahalı hayat koşulları aileyi de zor duruma sokmuş. 

Sığınmacılar Platformu olarak hem hukuki hem maddi yardım için elimizden geleni yapacağız.

Bültene kayıt ol