Muhammed İsa Abdullah nihayet serbest bırakıldı

26.10.2022 - 10:55
Haberi paylaş

Uzun zamandır ırkçı baskılara maruz kalan ve son olarak gözaltına alındıktan sonra Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilen Saab Cafe'nin sahibi Muhammed İsa Abdullah, bir ayın ardından serbest bırakıldı. 

Abdullah, serbest kalışını geri gönderme merkezi önünde çektiği fotoğraf ile sosyal medya hesabından duyurdu.

Ankara Emniyeti’nin gözaltı, tehdit, isim değişikliği, tabela boyama gibi baskılarına maruz kaldıktan sonra oturum izni iptal edilen ve zorla Somali’ye gönderilmek üzere geri gönderme merkezine götürülen Ankara Kızılay’daki Saab Cafe’nin sahibi Muhammed İsa Abdullah 35 gün sonra serbest bırakıldı. 

 Ne olmuştu?

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren SAAB Cafe’nin işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah, 20 Eylül’de gözaltına alınmış, ardından Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilmişti.

Hakkında bulunan ‘sınır dışı’ kararı kapsamında gözaltına alınan Abdullah’ın Türkiye’de kalması için harekete geçen avukatları ilk sınır dışı kararını kaldırmak için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) tedbir başvurusu yaptı.

AYM’ye yapılan bu başvurunun ardından Abdullah için ikinci kez sınır dışı edilmesi yönünde karar verildi. Abdullah’ın avukatları bu karara da itiraz etmişti. 

Bültene kayıt ol