İzmir'de göçmenler hukuksuz sınır dışı işlemine tabi tutuluyor

24.06.2022 - 11:44
Haberi paylaş

İzmir Geri Gönderme Merkezinde (GGM) tutulan yüzlerce göçmen sınır dışı ediliyor. Avukat Gülden Sönmez’in bildirdiğine göre; İzmir’de dün gece " Geçici Gönderme Merkezinde yangın çıktı" diye bir haber yayıldı.

Gece 3 itfaiye aracı GGM önüne geldi, daha sonra, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonundan 4 avukat gece saatlerinde durumu öğrenmek ve müvekkilleri hakkında bilgi alabilmek amacıyla GGM’ye gitti. Avukatların görüştüğü Nöbetçi Savcı "kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldığı" bilgisini verdi. 

İzmir Valiliği de bir bildiri yayınladı. Dün Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan yabancılardan bazılarının kargaşa çıkarmaya çalıştıklarını, olayın kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti, merkezin rutin faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

Bu sabah ise GGM önüne ise çok sayıda otobüs getirildi. Otobüslere bindirilen göçmenler, pencerelerden “sınır dışı” işlemine tabi tutulmakta olduklarını belirtiyorlar. Göçmenlerin aileleri çaresiz bir şekilde GGM önünde bekliyorlar. GGM'ine giden avukatların müvekkilleri ile görüşmelerine izin verilmiyor. 

Avukat Gülden Sönmez, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne, kimlerin ne sebeple sevk edilmekte olduğu konusunu soran dilekçe verdiklerini, ancak henüz cevap alamadıklarını belirtti.

Bültene kayıt ol