'Seyreltme' insan haklarına aykırı

12.06.2022 - 14:33
Haberi paylaş

İktidarın göçmenlere yönelik adaletsiz uygulamaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını söyledi. 

Soylu, 1 Temmuz itibarıyla göçmenlerin seyreltilmesi amacıyla mahallelerde ikamet edebilecek yabancı oranının yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürüleceğini, 1200 mahallenin ikamete kapatılacağını açıkladı.

Yabancıların belirli bölgelerde toplanmaması bahanesi ile daha önce de 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 

Soylu ayrıca, kamp sisteminin yeniden başlatılacağını, yakalanan göçmenlerin Hatay'daki kamplara gönderileceğini belirtti.

Mahallelerin göçmenlere kapatılması uygulaması, insan haklarına aykırı bir durum. Bu mahallelerde yaşayan insanların bir gecede buralardan gönderilmesi, 21. Yüzyılda tehcir zihniyetinin devam ettiğinin bir göstergesi. 

En baştan göçmenlere yerleşmeleri için uygun yerler göstermesi gereken hükümet, göçmenlerin kendi imkânları ile ve büyük zahmetlerle oluşturduğu yaşam alanlarını dağıtmakta hiçbir sakınca görmüyor. Okula giden çocuklar, işe giden insanlar bir anda yeniden bir hayat kurmak için sıfırdan başlamak zorunda kalacaklar.

Bültene kayıt ol