Konuşturulmayanlar konuşuyor!

16.09.2024 - 12:18
Haberi paylaş

Filistin'e Özgürlük Platformu, 21 Eylül'de İstanbul'da gün boyu sürecek bir etkinlik düzenliyor: "Konuşturulmayanlar' olarak, sesimizi ve kolektif gücümüzü Filistin için yükseltmek üzere buluşuyoruz."

Etkinlik 21 Eylül 10:00-17:00 saatleri arasında Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Herkesin katılımına açık.

Çağrı şöyle:

"İsrail, 1948’den beri süren Nakba’nın şiddetini son 11 ayda arttırıp, resmi rakamlara göre en az 40 bin kişiyi öldürürken ve sadece Filistin geçmişini yok etmek değil, bugünü ve geleceğini de çalmaya çalışırken…

Uluslararası Adalet Divanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi kurumlar, ABD, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin Netanyahu’ya verdikleri desteğe rağmen, İsrail’in soykırım suçu peşinde olduğunun ve Netanyahu’nun bir savaş suçlusu olduğunun altını kalın harflerle çizmiştir.

Bu, Filistin halkının 1948’den beri Nakba’ya karşı sürdürdüğü direnişin bir kazanımıdır.

Bu, 7 Ekim’den beri Filistin halkının çok zorlu koşullar altındayken bile asla boyun eğmeme tutumunun bir sonucudur. Bu, İsrail’in politik yenilgisidir.

İsrail, tüm dünyada sadece ırkçıların, silah tüccarlarının, soykırımcıların, işkencecilerin desteklediği bir işgal devletidir. Dünya İsrail’i 21’inci yüzyılın ilk soykırımcısı olarak tanıyor artık.

Dünyanın her şehrinde, her başkentinde, her meydanında, her okulunda, sokağında Filistin halkıyla dayanışmak ve küresel intifadanın bir parçası olmak için sokağa çıkan on milyonlarca insan, insanlığın kolektif mirasında Siyonizm’e yer olmayacağını haykırıyor.

Bu yüzden, bizler, Türkiye’de en başından beri Gazze’de süren direnişin bir parçası olarak mücadele edenler, “Konuşturulmayanlar Konuşuyor” Eylül Buluşması’nı düzenliyoruz. Siyonistler bulduğu her fırsatta ana akım medyada, akademide, meclis kürsülerinde boy gösterirken, tüm dünyada bu alanlar kendilerine yasak edilen konuşturulmayanlar olarak konuşmak, tanışmak, tartışmak, dayanışmak ve Filistin için seslerimizi, kalplerimizi, örgütlenmelerimizi birleştirmek için bir araya geliyoruz. Aynı zamanda küresel intifadanın bir parçası olarak yol haritamızı da belirliyoruz.

İsrail’le ikili anlaşmaları sürdürürken İsrail karşıtıymış gibi yapanlara, İsrail’i boykot etmeyen tüm şirketlere ve siyasilere de söyleyecek sözümüz olacak. Konuşturulmayanlar olarak, işgal devletiyle sürdürülen iş birliklerini de teşhir edeceğiz.

Gelin, konuşturulmayanlar olarak, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak aktivistlerle beraber, hep birlikte tartışalım, intifadayı güçlendirelim: “Nehirden denize özgür Filistin”in sadece bir slogan değil, hep birlikte hayata geçireceğimiz bir talep olduğunu gösterelim."

Bültene kayıt ol