Polonya’da grev: Kadınlar kürtaj yasağına karşı hayatı durdurdu

Polonya’da kürtajın tamamen yasaklanmasını protesto eden kadın işçiler ve öğrenciler, iş bıraktı ve derslere katılmadı. Kadınların ev işlerini de yapmayı reddederek hayatı durdurduğu protestolara en az 6 milyon kişi katıldı.

Ülkede “Kara Pazartesi” olarak adlandırılan bugün, bazı iş yerleri ve restoranlar da açılmadı. Daha önce alınan grev kararına uyan kadınlar, siyah giyerek sokaklara çıktı.

Polonya’da cumartesi günü binlerce kişi, tasarıya karşı parlamentonun önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Polonya parlamentosu, ülkede kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısını 173’e karşı 230 oyla kabul etmişti. Yasaya göre, Polonya’da hastalık ve tecavüz gibi özel durumlarda bile kürtaja izin verilmeyecek.

ilginizi çekebilir

images (5)
Trump’ın tüm öngörüleri çökerken
photo_5881814634086469105_x
Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi: "Köpekler değil, emperyalist savaş örgütü NATO gitmeli!"
President_Donald_Trump_greets_Chinese_President_Xi_Jinping_1_cropped
Yapay Zekâ: Yeni bir ölümcül silahlanma yarışı