Polonya’da grev: Kadınlar kürtaj yasağına karşı hayatı durdurdu

Polonya’da kürtajın tamamen yasaklanmasını protesto eden kadın işçiler ve öğrenciler, iş bıraktı ve derslere katılmadı. Kadınların ev işlerini de yapmayı reddederek hayatı durdurduğu protestolara en az 6 milyon kişi katıldı.

Ülkede “Kara Pazartesi” olarak adlandırılan bugün, bazı iş yerleri ve restoranlar da açılmadı. Daha önce alınan grev kararına uyan kadınlar, siyah giyerek sokaklara çıktı.

Polonya’da cumartesi günü binlerce kişi, tasarıya karşı parlamentonun önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Polonya parlamentosu, ülkede kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısını 173’e karşı 230 oyla kabul etmişti. Yasaya göre, Polonya’da hastalık ve tecavüz gibi özel durumlarda bile kürtaja izin verilmeyecek.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-03-07 at 09.15
Ecmel Deniz Doğan: Transların uğradığı hak gaspları “dar bir kimlik meselesi” gibi görülmemeli
queer
Queer-Feminist Psikoterapi (QFT)
8martgeceyürüyüşü6-scaled
Sen yoksan, bir kişi eksiğiz