Emperyalistler Yemen'i vurmaya devam ediyor

27.02.2024 - 11:53
Haberi paylaş

İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz hafta sonu Yemen'e dördüncü dalga saldırıyı başlattı. Operasyona Avustralya, Bahreyn, Kanada, Danimarka, Hollanda ve Yeni Zelanda da destek verdi. Ortak harekâtın yanı sıra ABD, Yemen'e neredeyse her gün saldırılar düzenliyor.

Yemen'de sekiz noktada 18 hedefin vurulduğu patlamalar, Husilerin Kızıldeniz'de Batı gemilerine yönelik saldırılarının misillemesi. Husiler eylemlerini Filistinlilerle dayanışma içinde gerçekleştiriyor. Son patlamaların ardından Husiler meydan okudu.

Grubun sözcüsü Yahya Saree, "Amerikan-İngiliz ittifakına, Kızıldeniz ve Arap Denizindeki tüm düşman hedeflere karşı daha fazla askeri operasyonla karşı koyacakları" sözünü verdi. 

Husiler "Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye devam edecektir. Saldırganlık durmadıkça ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkı üzerindeki kuşatma kaldırılmadıkça askeri operasyonlar devam edecektir" dedi. 

Associated Press haber ajansının yaptığı hesaplamaya göre Husiler 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde ticari ya da askeri gemilere en az 57 saldırı düzenledi. Saldırıların hızı, son iki haftada daha da arttı.

Bültene kayıt ol