Güney Afrika, Filistin’deki soykırıma karşı İsrail’i kovabilir

Güney Afrika’da iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi (ANC), ülkedeki İsrail büyükelçiliğinin kapatılması çağrısını destekleyeceğini duyurdu.

ANC’den yapılan açıklamada, partinin, Güney Afrika’daki İsrail büyükelçiliğinin kapatılması ve ateşkese kadar İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerin askıya alınması yönünde çağrıda bulunan parlamento önerisini onaylayacağı ifade edildi.

Kararı uygulamak Başkan Cyril Ramaphosa kabinesine bağlı.

Ramaphosa, Hamas’a karşı askeri harekat sırasında İsrail yönetimine yönelik eleştirilerini açıkça dile getirmiş ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne olası savaş suçlarını soruşturma çağrısında bulunmuştu.

Güney Afrika, Kasım ayının başlarında İsrail’deki diplomatlarını geri çağırdı.

Ülkede Filistinlilerle dayanışma eylemleri sürüyor.

ANC’nin Filistin ile dayanışması eskiye dayanıyor. Güney Afrika’daki Apartheid rejimine son veren bu hareketin lideri Nelson Mandela, İsrail işgaline ve Filistin topraklarında kurulan apartheid rejimine karşı çıkmasıyla tanınıyor.

ilginizi çekebilir

aym-sokaktaki-hayvanlarla-ilgili-duzenlemenin-iptalini-gorusecek
AYM sınıfta kaldı, yeni bir yasa için mücadele zamanı
WhatsApp Görsel 2025-05-07 saat 17.31
DSİP: “Hayvanları koruyanlar için bu mücadele bitmedi”
sırrı
Ülkenin ilacı Sırrı güle güle